REAKCIJE IZ MAKSIMIRA

Kakve su šanse Dinama u dvobojima s Villarrealom? Evo kako su ždrijeb Europske lige prokomentirali trener Damir Krznar i 'ubojica Spursa' Mislav Oršić

19.03.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama dobili su španjolski Villarreal za suparnika u četvrtfinalu Europske lige, a ždrijeb su prokomentirali trener Damir Krznar i napadač Mislav Oršić

Dinamo se već susreo s Villarrealom u sezoni 2010/2011. u Europskoj ligi u skupini D. Modri su na Maksimiru slavili s 2:0, golovima Ante Rukavine i Sammira, na klupi je sjedio Vahid Halilhodžić, dok je u Španjolskoj domaćin slavio uvjerljivo s 3:0. Strijelci su bili Rossi (25, 80) i Marco Ruben (62).

'Nije bilo boljih ili lošijih. Naša šansa je realna, možemo proći tu stepenicu. Lijepo je da nakon zbilja puno vremena možemo vidjeti da se Dinamo provlači kroz četvrtfinale, polufinale i finale. Trebamo sanjati taj san da se možda vidimo u Gdanjsku. Živimo lijepe dane i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje živjeti. Pohvala ide i HNL-u koji nam je omogućio sve ovo i za to nas pripremio', prva je reakcija Krznara.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Villarreal je momčad koja je vrijedna na tržištu 246, 7 milijuna eura. U Primeri se trenutno nalazi na sedmom mjestu s 40 bodova, 23 boda manje od vodećeg Atletica. Vodi je prekaljeni 49-godišnji trener Unai Emery, koji ima iskustva u kup natjecanjima, pogotovo Europskoj ligi gdje je sa Sevillom triput osvajao trofej u sezonama 2013/14., 2014/15., 2015/2016.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Najvrijedni na tržištu u momčadi su branič Pau Torres s 50 milijuna eura i Gerard Moreno koji vrijedi 30 milijuna eura. Upravo je Gerard Moreno najbolji strijalc momčadi s 15 postignutih golova.

NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Trebamo ostati ponizni i skromni i ići iz utakmice u utakmicu. Sve se može brzo preokrenuti. Villarreal jde momčad s kojom možemo igrati gotovo ravnopravno, ali sigurno će to biti teška utakmica. Sve momčadi su jake, možda samo Manchester odskače od drugih. Nadamo se da ćemo proći dalje', izjavio je Dinamov junak Mislav Oršić.

NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Ždrijebom u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu određeno je da će prva utakmica 8. travnja biti odigrana na Maksimiru, dok je uzvrat na rasporedu 15. travnja u Villarrealu.

U slučaju plasmana u polufinale Dinamo bi se za mjesto u finalu borio protiv boljeg iz dvoboja Arsenal - Slavia Prag, a u prvoj utakmici bi hrvatski prvak bio domaćin.

Termini polufinala su 29. travnja i 6. svibnja, a finale Europske lige bit će odigrano 26. svibnja u Gdanjsku.

NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
  • +13
Velika bakljada Bad Blue Boysa nakon prolaska Dinama u četvrtfinale Europske lige Izvor: EPA / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL