ima li tko brži?

Usain Bolt odabrao je nogometaše s kojima bi trčao štafetu 4x100 metra, a onda odgovorio tko je bolji: Cristiano Ronaldo ili Messi?

23.09.2019 u 14:11

Bionic
Reading

Najbolji sprinter svih vremena, 'jamajčanska munja' Usain Bolt (33) u svojoj kolekciji ima osam zlatnih olimpijskih medalja te jedanaest naslova svjetskog prvaka. U mirovini je od 2017. godine i od tada se pokušava afirmirati u svijetu nogometa. Sad je odabrao trojicu s kojima bi volio nastupiti u štafeti 4x100 metara...

Recimo da je Usain Bolt najbolji nogometaš među atletičarima, nećemo pogriješiti jer se sjajni sprinter s Jamajke posljednje dvije godine pokušava probiti u svijetu nogometa. Nije da mu ne ide, ali za sada nije ostvario nikakav zapaženiji angažman.

Sada je Bolt u razgovoru za službene stranice Fife otkrio koje bi nogometaše uzeo u 'svoju' momčad za utrku štafete 4x100 metara.

Konkurencija je strašna, travnatim terenima jurca nekoliko desetaka pakleno brzih nogometaša koji ne bi imali nikakvih problema na velikim atletskim natjecanjima izboriti finale sprinterskih disciplina. Ne zaboravimo kako oni trče po travi, u kopačkama koje ipak nisu sprinterice, uz to imaju i kostobrane, a moraju razmišljati i o lopti.

U toj konkurenciji bi se u samom vrhu u svojim najboljim danima zasigurno našao i naš Ivica Olić (32,1 km/h), ali Bolt je na njega u ovom izboru jednostavno - zaboravio. Koncentrirao se na aktualne zvijezde te je izabrao Cristiana Ronalda, Kyliana Mbappea i Garetha Balea.

Je li Bolt pogriješio? Hm, u naponu snage Jamajčanin je na atletskoj stazi u idealnim uvjetima trčao brzinom od 44,7 kilometara na sat. Ronaldu je izmjerena brzina na travnjaku 38,6 km/h, Mbappe je jurcao čak 37,5 km/h, a Bale 36,9 km/h. Da su bili u sprintericama, na atletskoj stazi, bez lopte u nogama..., sigurno bi 'letjeli' barem 4 ili 5 kilometara na sat brže, a to je onda vrlo blizu Boltovoj brzini.

  • +5
Cristiano Ronaldo protiv Atletico Madrida Izvor: EPA / Autor: EMILIO NARANJO

Da se svi zajedno nađu na natjecanju, nakon nekoliki tjedana 'uigravanja', sigurni smo da bi konkurirali za finale i mjesto na pobjedničkom postolju. Nije nevažno napomenuti da je Bolt mogao još neke 'brzance', pa su tako otpali neki stvarno brzi nogometaši poput neuhvatljivog Aubameyanga (35,4 km/h), Salaha, Sanea, Manea, Rashforda, Messija...

A kad smo kod Messija. Pitali su Bolta tko je po njemu bolji - Leo ili Cristiano Ronaldo.

'Izabrao bih obojicu!', ispalio je Bolt i pojasnio:

'To su nogometni genijalci, teško je izabrati. Svak ima 'ono nešto' što ga čini većim od ostali. Ali, moram priznat kako sam oduvijek bio obožavatelj Cristiana Ronalda. Iskreno se divim njegovoj sposobnosti da uspije u tri različita prvenstva. Pa osvajao je naslove prvaka u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji', zaključio je Usain Bolt.