ljutiti charles leclerc

Raskol u Ferrariju; mladoj zvijezdi ukrali su pobjedu, a on nije skrivao razočaranje zbog odluke momčadskih čelnika

23.09.2019 u 09:40

Bionic
Reading

Charles Leclerc (21) sigurno je budući prvak Formule 1, no za sada je 'tek drugi' vozač u momčadi Ferrarija i mora slušati naredbe iz boksa. No, ono što su mu u nedjelju momčadski čelnici napravili na utrci za Veliku nagradu Singapura strašno ga je naljutilo

Povezao je Charles Leclerc dvije pobjede, slavio je VN Belgije i VN Italije, a u nedjelju je na noćnoj utrci za Veliku nagradu Singapura imao priliku ostvariti hat-trick jer je bio uvjerljivo najbrži na treninzi te te je startao s prve pozicije.

I sve je za Leclerca išlo sjajno do 20. kruga, bio je vodeći i čekao poziv iz boksa kako bi zamijenio gume i nastavio 'nabijati' prednost u odnosu na pratitelje na stazi. No, čelnici Ferrarija odlučili su na promjenu guma prvo pozvati njegovog starijeg momčadskog kolegu Sebastiana Vettela.

Inače, nepisano je pravilo da u boks - ako nema nekih neočekivanih problema - prvo ide vozač koji je bolje plasiran u utrci. A to je u tom trenutku bio Leclerc...

'Dovraga, što se događa?!', čulo se preko radio veze Leclerca i Ferrarijeva boksa u trenutku kad su mu rekli da nastavi voziti.

>> On je najmlađi Ferrarijev pilot i budući svjetski prvak Formule 1; ovo je njegova životna priča protkana tragedijama

'Ne razumijem ovu odluku! Što se događa?', zbunjen je bio Leclerc dok je Vettel ulazio u boks umjesto njega.

No, Vettel je četverostruki svjetski prvak i u boksu Ferrarija odlučili su kako je za momčad bolje da prvo njega 'odrade', a tak kasnije Leclerca. Tako je i bilo, a Leclerc je na kraju izgubio pobjedu. Gledajući iz njegove perspektive, čelnici Ferrarija su ga izigrali i ukrali mu pobjedu. No, momčadski je Ferrari trijumfirao jer Vettel je ciljem prošao prvi, Leclerc drugi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Za Charlesa Leclerca bila je to slaba utjeha. Nije skrivao nezadovoljstvo nakon utrke u kojoj je postao prvi pilot Formule 1 koji je izborio pet prvih startnih pozicija prije nego što je navršio 22 godine.

'Uvijek je teško izgubiti pobjedu na ovaj način', kazao je vidno razočarani Charles Leclerc i nastavio:

'Napravio sam sve kako smo isplanirali prije utrke, ali nije ispalo dobro za mene. To je stvarno frustrirajuće!'

  • +8
Formula 1, VN Singapura Izvor: EPA / Autor: DIEGO AZUBEL

Sjajni je mladi pilot odlučio zatražiti objašnjenje momčadskih čelnika...

'Da, trebam potvrdu da je ovo bio jedini način da momčad osvoji prvo i drugo mjesto. No, moram to još analizirati, ne želim vruć donositi zaključke', zaključio je razočarani i ljutiti Charles Leclerc.