probat će u australiji

Odbili su ga United i Borussia (D), nije prošao ni u Norveškoj, no najbrži čovjek na svijetu ne odustaje

17.07.2018 u 17:56

Bionic
Reading

Usain Bolt (31) i dalje je službeno najbrži čovjek na svijetu. Od atletike se oprostio nakon SP-a 2017. godine, no odlučio je ostati u sportu. Velika mu je želja igrati nogomet u profesionalnom klubu, za sada su ga oni najveći redom odbijali, no Bolt ne odustaje...

Pokušavao se Usain Bolt nametnuti, brzinu definitivno i dalje ima, nije loš ni s loptom, no problem je to što je odmah 'puca' na najvišu razinu. Najbrži čovjek na svijetu ima 'ulaz' doslovno u svaki nogometni klub na svijetu, kako zbog samog imena i svega što je u sprinterskoj karijeri napravio, tako i zbog sponzora koji ga i dalje prate.

Tako je Bolt trenirao s Manchester Unitedom, Borussijom Dortmund, probao je i u norveškom Stromsgodsetu te južnoafričkom Sundownsu... Nešto je od tih pokušaja bio sam dobar marketinški trik, nešto se i sam Bolt nadao da bi mogao izboriti mjesto u momčadi. No, svaki je put dobio - odbijenicu. Za profesionalni nogomet na najvišoj razini ipak treba nešto više od same brzine.

Kako god bilo, Bolt i dalje ne odustaje. Traži svoju priliku po cijelome svijetu te je tako trenutno u - Australiji. Tamo će sljedećih šest tjedana provesti u kampu prvoligaša Central Coast Mariners koji stoluju u Gosfordu, predgrađu Sydneya. Hm, osvojio je Bolt osam zlatnih olimpijskih medalja, a sad će se boriti za mjesto u momčadi koja je prošle sezone bila uvjerljivo najlošija u ligi. Realno, nije da je bez šansi... U klubu su, naravno, oduševljeni.

  • +10
Usain Bolt - na treningu Borussije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Ovo je prava prilika, kako za nas, tako i za Bolta. Želimo vidjeti može li igrati na visokom nivou, dat ćemo mu priliku da se dokaže. Ako uspije, potpisat ćemo jednog od najvećih sportaša u povijesti', kazao je direktor kluba Shaun Mielekamp.