SNJEŽNA OLUJA

U ovakvim suludim uvjetima vozači Formule 1 tko zna kad će ponovo voziti!

01.03.2018 u 08:58

Bionic
Reading

Treći dan testiranja u Barceloni upropastila je snježna oluja, a vozači Formule 1 imali su priliku izaći na stazu u uvjetima kakvi se gotovo nikad ne viđaju u elitnom automobilističkom natjecanju...

Hladna fronta koja je pogodila Europu ovih dana nije zaobišla ni Barcelonu, a krajnji rezultat je upropašteni prvi tjedan testiranja novih bolida Formule 1.

  • +7
Formula 1 u snijegu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Temperature su bile ovih dana toliko niske da su momčadi mogle testirati tek pouzdanost svojih bolida, a ne i performanse, s obzirom da će uvjeti na prvoj utrci u Melbourneu, kao i tijekom cijele sezone biti potpuno drukčiji.

Problemi s vremenskim uvjetima kulminirali su tijekom srijede kada je snježna oluja pogodila 'Circuit de Catalunya' pa je jutarnji dio programa testiranja preskočen, a tek su šestorica izašla na stazu popodne.

Autor: Youtube

Jedini koji je odvezao mjereni krug bio je Fernando Alonso, no vrijeme je bilo gotovo duplo sporije od onog koliko F1 vozači u normalnim uvjetima voze u Barceloni.

Ovog četvrtka u nešto toplijim uvjetima završava prvi tjedan testiranja, a akcija se nastavlja potkraj sljedećeg tjedna, kada su na rasporedu još četiri testna dana...