problemi s testiranjem

Formula 1 gadno pogriješila: Snijeg u Barceloni, vozači frustrirani!

27.02.2018 u 09:08

Bionic
Reading

Ovogodišnje testiranje novih F1 bolida obilježavaju uvjeti u kojima se neće voziti utrke ove sezone, što vozače čini frustriranima, a uoči drugog testnog dana u Barceloni je tijekom noći čak i padao snijeg...

Elitno automobilističko natjecanje ulazi u završnu fazu priprema za prvu utrku sezone, onu u Australiji 25. ožujka, no prva službena testiranja ne idu po planu.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, niske temperature koje su pogodile Europu ovih dana nisu poštedjele ni Barcelonu u kojoj je temperatura svega nekoliko stupnjeva iznad nule ovog utorka, a tijekom noći je padao i snijeg.

To su uvjeti u kojima se neće voziti niti jedna utrka ove sezone u Formuli 1 pa momčadi mogu testirati tek pouzdanost bolida, a koliko su brzi i kako se nose s gumama saznat će tek kad dođu u Melbourne za mjesec dana, što vozačke zvijezde čini iznimno nezadovoljnima.

'Frustriran sam jer smo imali dobar dan, ali kad dođemo ovdje u svibnju bit će to potpuno druga staza. Znam da je momčadima pogodno testirati ovdje u Europi, ali trebali bismo testirati u Bahrainu, na pravim temperaturama i u pravim uvjetima,' izjavio je razočarani Daniel Ricciardo koji je odvozio najbrže vrijeme u svom Red Bullu u ponedjeljak, ali to ne mora značiti ništa.

'Uvjeti su bili užasni, nisam mogao uopće zagrijati gume. Nisam uopće imao priliku voziti punim gasom pa mi je teško ocijeniti koliko je dobar novi bold Mercedesa,' kazao je pak aktualni prvak Lewis Hamilton.

Ovotjedno testiranje trebalo bi završiti u četvrtak, ali očekuje se nevrijeme i snijeg u srijedu pa bi moglo biti produženo do vikenda. Sljedećeg tjedna nastavit će se testirati u Barceloni i trebalo bi biti toplije, no opet nedovoljno za pravu analizu brzine bolida. U svakom slučaju, jako loša priprema za sve sudionike Formule 1...