počelo testiranje

Red Bull bacio rukavicu u lice Mercedesu i Ferrariju u Barceloni!

26.02.2018 u 18:15

Bionic
Reading

Prvog dana F1 testiranja uoči nove sezone najbrži krug odvezao je Daniel Ricciardo u Red Bullu koji je uspio nadmašiti Valtterija Bottasa u Mercedesu i Kimija Raikkonena u Ferrariju...

Novi bolidi Formule 1 po prvi su put zajedno izašli na stazu u 2018. godini i ako je suditi prema prvim rezultatima testiranja, čini se da ćemo i ove sezone na vrhu imati borbu Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla, no možda i ne u tom poretku.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Daniel Ricciardo je bio taj koji je ovog ponedjeljka u Barceloni odvozio najbrži krug 1:20.179, čime je potvrdio ono što su mnogi najavljivali uoči sezone, da će 'bikovi' biti opasni u novoj sezoni.

Manje od dvije desetinke zaostaje za njim Valtteri Bottas u Mercedesu, nešto više od tri desetinke Kimi Raikkonen u Ferrariju, a blizu je bio i Nico Hülkenberg u Renaultu.

Fernando Alonso izgubio je jutarnji dio programa zbog izlijetanja nakon otpadanja kotača, ali popodne se vratio na stazu i završio peti. Na stazi je bio i aktualni prvak Lewis Hamilton no nije pokazao svoje karte i zauzeo je sedmo mjesto.

Toro Rosso Honda istaknula se ovog ponedjeljka s velikim brojem odvezenih krugova, a na dnu su ostali Williams, Sauber i Force India.

Testiranje se nastavlja u utorak.