Matarazzo o dijagnozi

Trener Hoffenheima sve zbunio izjavom o Kramarićevoj ozljedi: Nije riječ o rupturi

19.10.2023 u 14:39

Bionic
Reading

Iako nije poznato hoće li Andrej Kramarić zaliječiti ozljedu do sljedećih utakmica Hrvatske koju su na rasporedu sredinom studenoga, barem je poznato o kakvoj je točno ozljedi riječ

U prošle dvije utakmice protiv Turske i Walesa (dva šokantna poraza!) jako dobro se moglo vidjeti koliko Hrvatskoj nedostaje napadač kao što je Andrej Kramarić. No, zaustavila ga je ozljeda koju je zaradio prije tri tjedna u okršaju s Borussijom Dortmund.

>> Kramarić nam je objasnio kako ide oporavak i možemo li mu se nadati u studenom

No, svi u HNS-u (a i navijači) se nadaju kako će do 18. studenog, kad Hrvatska igra protiv Latvije, te tri dana poslije protiv Armenije, Kramarić biti spreman. Ipak su to ključne utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024.

Podsjetimo, prvotno je objavljeno kako se Kramarić oporavlja od teže ozljede, točnije rupture bedrenog mišića od čak devet centimetara. Prve vijesti nisu bile dobre...

'Ne izgleda baš najbolje. Danas je 19. dan i napokon hodam malo bolje. Ustvari, skoro pa normalno. Ali trebalo mi je ovoliko dugo da 'prohodam'. Nadam se da će sada sve ići na bolje, ali pred mnom su još tri, četiri, pet tjedana oporavka. Pitanje je hoću li biti spreman za te utakmice', rekao je nedavno Kramarić za tportal.

No, nekoliko dana kasnije iz Njemačke je stigla potvrda kako nije riječ o rupturi, što je vjerojatno iznenadilo i Kramarića. Nakon što je obavio dodatni pregled u Hoffenheimu trener Pellegrino Matarazzo na pitanje o Kramariću potvrdio je kako još nije spreman za nastup. No, otkrio je o kakvoj je zapravo ozljedi riječ:

'Andrej se bolje osjeća i ponovno može hodati. Dobio je snažan udarac u stražnju stranu bedrenog mišića. Držimo se svoje dijagnoze. Kramarić ima hematom, a ne rupturu! Detaljni liječnički pregledi to su pokazali i prije nego što se priključio reprezentaciji. Trenutno se liječi kod specijalista. Vidjet ćemo koliko će mu trebati za povratak. Nadam se da će brzo stati na noge', kazao je Matarazzo.

Ta izjava je za mnoge zbunjujuća jer je Matarazzo potvrdio kako je točno tu dijagnozu Kramarić dobio prije puta u Zagreb na okupljanje Vatrenih.No, cijelo se vrijeme pričalo o rupturi bedrenog mišića od čak devet centimetara.

No, kako god se okrene oporavak ide sporo, a vremena do ključnih utakmica je sve manje.