kvalifikacije za euro 2024.

Zlatko Dalić doznao je nove loše vijesti; Andrej Kramarić stiže na okupljanje, ali...

07.10.2023 u 08:12

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja kvalifikacije za plasman na EURO 2024. godine, u četvrtak (12. listopada, 20.45 sati) u Osijeku 'vatreni' igraju s Turskom, a potom u nedjelju (15. listopada, 20.45 sati) gostuju kod Walesa

Problemima za izbornika Zlatka Dalića kao da nema kraja. 'Vatreni' su do kraja kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine ostali bez Ivana Perišića kojem je upitan i nastup na samom EP-u te Mislava Oršića, a za utakmice protiv Turske (četvrtak, 12. listopada, 20.45 sati, Osijek) i gostovanje kod Walesa (nedjelja, 15. listopada, 20.45 sati) zbog ozljede je otpao i Bruno Petković.

Upitno je i u kakvom je stanju Luka Ivanušec koji se tek vraća nakon ozljede gležnja, a Dalića je 'sasjekla' nova loša vijest.

Naime, Andrej Kramarić prošlog je tjedna zaradio ozljedu zadnje lože. Izašao je iz igre na utakmici s dortmundskom Borussijom te odmah započeo terapiju. No, iz Njemačke ne stižu dobre vijesti.

'Loša je vijest da Andrej Kramarić još nije počeo s treninzima ovog tjedna te je zbog ozljede bedra upitan za današnju utakmicu s Werderom', objavio je trener Hoffenheima Pellegrino Matarazzo.

Kramarićevo koljeno i zadnja loža i dalje su natečeni pa napadač 'vatrenih' nastavlja s oporavkom.

Iz HNS-a su neslužbeno potvrdili kako će se Kramarić u ponedjeljak priključiti reprezentaciji, a potom će se procijeniti kakvo je njegovo zdravstveno stanje te hoće li biti spreman za utakmice s Turskom i Walesom.

Realno, izbornik Dalić je uoči utakmica s Turskom i Walesom ostao sa samo dva zdrava i spremna napadača, na raspolaganju ima Marka Livaju i Petra Musu.