ZIMSKE PRIPREME

Trener Hajduka uoči odlaska u Tursku: Svašta se piše po novinama, ali sve ovisi o novcu

08.01.2019 u 12:30

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u utorak polaze za Zagreb odakle će u srijedu poletjeti prema Antalyji, odnosno svojoj tradicionalnoj bazi za zimske pripreme u Beleku

Bijeli će u Beleku provesti 16 dana, a osim svakodnevnih treninga odigrat će i pet pripremnih susreta. Više o svojim planovima danas je na konferenciji za medije rekao Hajdukov trener Siniša Oreščanin.

'Fokus će biti na maksimalnom radu s loptom, bez suhih trčanja, na pripreme ide 30-ak igrača kako bi ravnomjerno rasporedili opterećenje, i da potpuno spremni čekamo prvo kolo proljeća i gostovanje u Osijeku', govorio je uoči puta u Tursku.

Splićani pojačanja traže u obrambenoj i napadačkoj liniji.

'Svašta se kroz novine provlači kroz ovaj period. Kako ide kraj prijelaznog roka na kraju se nalaze rješenja. Htjeli bismo sigurno naći nosioce u linijama koje je i sportski direktor rekao. Radimo na tome. Sve je uvijek u vidu platežne moći. Naš cilj je da to malo smanjujemo. Onaj tko vrijedi, taj košta. Mi tražimo igrače ispod radara, koji bi nam dobro koristili ali da nisu toliko poznati da ih uzmu klubovi koji imaju više novca', objasnio je Oreščanin.

  • +19
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Dobio je Oreščanin i pitanje o ciljevima za nastavak sezone. Izboriti europska natjecanja ili razvoj mladih?

'Želimo razvijati cjelokupnu momčad. Već sada razgovaramo i imamo opcije što napraviti u šestom mjesecu. Cilj nam je ne samo razvijati mlade, nego i starije koji će biti zanimljivi na tržištu. Interes za mlade igrače su potvrda sustavnog rada u Akademiji, a to će se tek vidjeti, dolazit će sve i više. Moj stožer i ja shvatili smo to kao izazov i veselimo se tome', naglasio je trener.

Izvor: Društvene mreže