ISKRENE RIJEČI

Trener AEK-a bio je posebno emotivan, a želio je nešto reći i o tretmanu u Hrvatskoj

15.08.2023 u 22:56

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su od grčkog AEK-a s 1:2 u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, a dvoboj je prokomentirao gostujući strateg Matias Almeyda

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni, gdje će Dinamo morati pobijediti s dva gola razlike za plasman u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem pobjednika ovog para čeka belgijski Antwerp.

Ne uspije li hrvatski prvak napraviti čudo u Ateni, ostaje mu dvoboj za plasman u grupnu fazu Europske lige protiv praške Sparte.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Mislim da smo jako dobro znali protiv kakvog protivnika igramo. Oni su ekipa koja pravi razliku kad ima posjed lopte, a mi nismo bili dovoljno dobri u prvom dijelu. U nastavku smo se poboljšali i nametnuli svoj stil igre. Ovo još ništa ne znači, imamo još 90 minuta za odigrati', rekao je Almeyda i nastavio:

'Ovo nam je bila prva utakmica u Europi pa vjerujem da je ekipa bila i malo ukočena u prvom dijelu. Riskirali smo u drugom poluvremenu, znali smo da moramo biti oprezni jer Dinamo ovdje zabija puno golova, ali na kraju se taj rizik isplatio.'

Bilo je za očekivati kome će pokloniti pobjedu…

'Posvećujemo ovu pobjedu našim navijačima i obitelji koja je ostala bez svog člana. Isto tako cijenimo tretman koji smo doživjeli u Hrvatskoj. Zahvalio bih policiji i hotelskom osoblju. Nisu svi odgovorni za postupke nekolicine. Mi samo želimo mir kakav je uvijek i bio na našem stadionu. Osjetili smo podršku navijača i to nas je dodatno motiviralo, no želimo da svi budu sigurni, kao i mi na putu do aerodroma', zaključio je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport