ONI SU SVOJE REKLI

Dio Sjevera prazan, minutu šutnje odradili, a onda je zagrmilo: Muku muče da nas spriječe...

15.08.2023 u 19:43

Bionic
Reading

Maksimirski stadion večeras je domaćin prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. Dinamo je dočekao AEK, a cijeli ambijent pomalo je tužan, s obzirom na prošlotjedne nerede u Ateni, u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a, dok je stotinjak Boysa po grčkim pritvorima

Iako su europske utakmice uvijek bile velik izazov za Bad Blue Boyse, okolnosti u kojima se igra večerašnja utakmica protiv AEK-a ipak su ih pokolebale.

Najavili su Boysi da ovog puta neće sve biti baš kako su si zamislili, jer stotinjak njihovih prijatelja je u grčkom pritvoru, odnosno razmješteni po zatvorima. Sve to posljedica je prošlotjednih nereda u kojima je smrtno stradao 29-godišnji grčki navijač.

Uoči utakmice najvjerniji Dinamovi navijači poslali su jasnu poruku.

'S obzirom na svima poznate okolnosti, odlučili smo odgoditi planiranu rođendansku koreografiju na sutrašnjoj utakmici dok se naša braća ne vrate. Sjever se trenutno nalazi u jednom od najtežih trenutaka u svojoj povijesti I želimo pozvati sve navijače Dinama sa svih tribina na zajedništvo i solidarnost koja nas je mnogo puta izvlačila iz teških situacija i vodila u najveće pobjede'.

  • +11
Dinamo - AEK, navijači na Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

I toga se očito drže, jer centralni dio sjeverne tribine ostao je prazan, jasno ukazujući da bi na tom mjestu trebali biti njihovi prijatelji. A uz sve to, izvjesili su i transparent 'Sjever uz odsutne'.

Naravno, treneru Bišćanu i igračima pružat će glasnu podršku, a s porukom 'Hoćemo pobjedu' sigurno su ima dali i dodatni vjetar u leđa.

Minutu šutnje za poginulog Grka odradili su dostojanstveno, čak su i utišavali onoe koji su pokušali zviždati, a onda su zagrmili.

'Muku muče da nas sriječe, spriječiti nas nitko neće... Braćo drž' te se, braćo drž' te se'.