FIFA_SP_2018.svg

totalni raspad 'furije'

Šok u španjolskoj reprezentaciji: izbornik Julen Lopetegui smijenjen dan prije početka SP-a!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.06.2018 12:52
  • Objavljeno 13.06.2018 u 12:26
Bionic
Reading

Julen Lopetegui (51) više nije španjolski izbornik! Čelnici Španjolskog nogometnog saveza odlučili su ga smijeniti samo dva dana prije prve utakmice na SP-u u Rusiji koju 'furija' u petak 15. lipnja igra protiv Portugala

Julen Lopetegui prva je 'žrtva' Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji koje još nije niti započelo! U srijedu prijepodne Lopeteguiju je uručen otkaz i on više nije španjolski izbornik!

Razlog? To što je Lopetegui objavio kako nakon SP-a preuzima momčad madridskog Reala. Realno, bilo je to netaktično uoči samog Mundijala, ta je njegova odluka podijelila svlačionicu i razljutila predsjednika Saveza Luisa Rubialesa.

Činilo se kako je početna ljutnja splasnula, no bio je to samo privid. Izvori bliski svlačionici španjolske reprezentacije govore kako su svi igrači podržali izbornika i bili protiv smjene, no Rubiales je bio nemilosrdan... Potpis za Real nije mu mogao oprostiti.

>> Raskol u španjolskoj reprezentaciji; izborniku zbog potpisa za Real prijeti otkaz

'Tim potezom je izdao i reprezentaciju i Savez jer je Lopetegui prije tri tjedna potpisao novi ugovor s nama do 2020. godine. Bilo smo prisiljeni otpustiti izbornika. Želimo mu sve najbolje u daljnjem radu', kazao je na izvanrednoj konferenciji za medije predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales i pojasnio razloge otkaza:

'Pregovori s Realom odvijali su se bez ikakvog znanja Saveza. Saznali smo sve pet minute prije objave medijima. Neka se pravila ponašanja ipak moraju znati. Natjerao nas je na ovaj potez. Znam da će biti kritika, bilo bi kako god da sam napravio, ali vrijednosti do kojih drži Savez moraju biti na prvom mjestu'

  • +3
Prijateljska utakmica: Španjolska - Argentina Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

Lopetegui je 'furiju' preuzeo 2016. godine, a prije samo tri tjedna potpisao je novi ugovor do 2020. godine. Pod njim je Španjolsku je vodio na 20 utakmica i niti jednom nije izgubio, a kvalifikacije za plasman na SP u Rusiji završio je s devet pobjeda i remijem, uz gol-razliku 36:3!

Lopeteguija nije spasila ni svlačionica, navodno su svi igrači - iako se nagađalo kako su i oni međusobno posvađani zbog svih događanja oko izbornika i njegove najave o preuzimanju Reala - tražili njegov ostanak. No, predsjednik Saveza Luis Rubiales nije imao milosti ni nakon razgovora s kapetanom Sergijem Ramosom.

'Razgovarao sam s igračima i rekli su mi da će dati sve od sebe na Mundijalu. No, moram napomenuti da je situacija vrlo komplicirana. Sada ne želim komentirati način na koji je Real sve ovo učinio i zakuhao, ali bih dodao da je ovo reprezentacija svih Španjolaca i tako moramo nastupiti na ovom SP-u!', napomenuo je Luis Rubiales.