zbog kosova se raspali 'đetići'

Totalni kaos u reprezentaciji Crne Gore; par sati prije utakmice ostali bez izbornika i dvojice važnih igrača

07.06.2019 u 19:59

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Crne Gore večeras od 20.45 sati u Podgorici igra utakmicu kvalifikacija za plasman na EURO 2020. godine protiv Kosova. No, taj je susret izazvao nevjerojatne probleme domaćim reprezentativcima koji igraju u srpskim klubovima iz kojih su danima od njih tražili da bojkotiraju utakmicu protiv države koju Srbija ne priznaje

Predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore Dejan Savićević morao je, samo nekoliko sati uoči početka utakmice kvalifikacija za EP 2020. godine koju Crna Gora večeras igra u Podgorici protiv Kosova, napraviti čistku u svlačionici.

Naime, politika se ponovno uplela u sport te su pojedini crnogorski reprezentativci, od kojih su neki rođeni u Srbiji i/ili igraju za klubove iz Srbije, posljednjih nekoliko dana konstantno bili pod pritiskom te se od njih tražilo da ne nastupe protiv reprezentacije čiju državu Srbija ne priznaje. Dvojica su odbila nastupiti...

I tako je Savićević povukao očajnički potez - iz reprezentacije je izbacio dva važna igrača koja igraju za Crvenu zvezdu - braniča Filipa Stojkovića i veznjaka Mirka Ivanića, a otkaz je dobio i izbornik Ljubiša Tumbaković jer je i sam odbio voditi momčad protiv Kosova!

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Pritisak na igrače je bio strašan, kao i na izbornika, a Ivanić i Stojković odbili su igrati večeras. Ostala trojica na koje je također vršen nevjerojatan pritisak - Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević - naći će se u kadru za večerašnju utakmicu.

Na utakmici protiv Kosova na klupi Crne Gore neće biti ni Tumbakovićev prvi pomoćnik Saša Janković, a momčad 'đetića' će voditi Miodrag Džudović i Dragoje Leković.