odlazi iz rima

Pouzdani hrvatski reprezentativac mora birati: povratak u stari klub ili odlazak u Francusku...

07.06.2019 u 18:55

Bionic
Reading

Milan Badelj (30) ponovno je na prekretnici svoje nogometne karijere. Pouzdani veznjak u svojoj se prvoj sezoni nije uspio nametnuti u Laziju te se čini kako će ovog ljeta napustiti momčad s Olimpica. Dvije čvrste ponude već ima, sad samo treba odabrati

Trebala je ovo biti možda i njegova najbolja sezona, prvo je s Hrvatskom na SP-u u Rusiji osvojio srebrnu medalju, a potom je kao slobodan igrač iz Fiorentine potpisao za rimski Lazio.

Da, Milan Badelj (30) imao se pravo nadati kako će u redovima rimskog velikana dobiti priliku da nastavi sa sjajnim partijama koje je pune četiri sezone pružao u redovima 'viola' gdje je bio jedan od najkonstantnijih igrača i jedan od kapetana momčadi.

No, trener Lazija Simone Inzaghi baš i nije previše vjerovao našem iskusnom veznjaku koji je ove sezone odigrao 26 utakmica u svim natjecanjima, ali je većinom ulazio s klupe.

Na žalost, Milan Badelj je u trenucima kad je napuštao Fiorentinu imao još jakih ponuda, želio ga je Milan, raspitivali su se iz Napolija, ali i Betis, Sevilla, Valencija te neki francuski klubovi i ruski Zenit. On je dugo 'vagao' i na kraju se odlučio za Lazio. Osvojio je s 'biancocelestima' talijanski Kup, ali pravu priliku ipak dobio nije.

Zato sada intenzivno razmišlja o odlasku iz Rima, a na stolu ima dvije sjajne ponude. Prva je ona iz redova Fiorentine, ali tu problem predstavlja odšteta jer Lazio za Milana Badelja traži najmanje 10 milijuna eura. 'Viole' bi ga vrlo rado vratile u Firenzu, ali za njih je to promašeni posao. Prije samo godinu dana otišao je bez odštete, a sad se vraća za 10 milijuna eura. To tako jednostavno neće ići iako trener Vincenzo Montella za Badelja ima samo riječi hvale.

  • +3
Milan Badelj Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Ciambelli / Sipa

Pa ipak, Badelj nema razloga za strah jer Lazio je za njega dobio ponudu ruskog Zenita, ali i francuskog Bordeauxa. Baš je odlazak u Francusku možda i najizgledniji jer 'žirondince' s klupe vodi Paulo Sousa, trener koji je Badelja preporodio u Fiorentini i jako dobro zna kakvo bi pojačanje za njegovu momčad bio hrvatski reprezentativac.

Za sada Milan Badelj čeka, iz Bordeauxa su navodno već odlučili kako će krenuti po njega, tražena odšteta za njih ne predstavlja problem...