engleska liga

Težak domaći poraz Manchester Cityja; Jamie Vardy hat-trickom uništio 'građane' Pepa Guardiole

27.09.2020 u 20:41

Bionic
Reading

U derbiju 3. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester City je na stadionu Etihad u gostima pobijedio Manchester City 5:2 uz tri gola Jamiea Vardyja

To je prvi put u 686 utakmica koje je Pepe Guardiola odradio kao trener da je njegova momčad primila čak pet golova, te prvi put u 438 domaćih utakmica 'građana' da su na Etihadu dobili 'petardu'.

City je poveo već u 4. minuti golom Riyada Mahreza, no gosti su uzvratili sa četiri gola u nizu. Tri je zabio Vardy (37-11m, 54, 58-11m), a jednog James Maddison (77). Tračak nade 'građanima' vratio je Nathan Ake smanjivši u 84. minuti na 4:2, no četiri minute kasnije sve je bilo gotova kada je Youri Tielemans iz trećeg jedanaesterca na utakmici zabio za konačnih 5:2.

Tottenham i Newcastle United su odigrali 1:1, a gosti su izvukli bod golom iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi.

Spursi su poveli u 25. minuti golom Lucasa Moure i domaćin je držao vodstvo sve do sudačke nadoknade, kada je Eric Dier igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudac Peter Bankes nakon 'asistencije' VAR-a dosudio kazneni udarac. Siguran je bio Callum Wilson za 1:1.

U prvom susretu igranom u nedjelju Leeds United je na gostovanju pobijedio Sheffield United 1:0.

Pogodak odluke zabio je Patrick Bamford u 88. minuti udarcem glavom nakon ubačaja Jacka Harrisona.

Bamford se tako upisao u klupsku povijest postavši prvi igrač Leedsa koji je tresao suparničku mrežu u svakom susretu u prva tri kola elitnog razreda engleskog nogometa.

Na otvaranju sezone je zabio gol u gostujućm porazu 4:3 kod Liverpoola, dok je u drugom kolu zabio u 4:3 pobjedi protiv Fulhama.

U ponedjeljak kolo zatvaraju Fulham - Aston Villa, te Liverpool - Arsenal.

Na ljestvici vodi Leicester City s devet bodova koliko ima i Everton. Arsenal i Liverpool imaju po šest bodova, a u ponedjeljak ih očekuje međusobni susret na Anfieldu.