ISPUNIO OBEĆANJE

Svaka mu čast! Prije par dana igrao je za zlato, a sada se znoji u polju

22.06.2023 u 21:50

Bionic
Reading

Skromni te očito vrlo pristojno odgojeni 25-godišnji stoper Sassuola i hrvatske nogometne reprezentacije, Martin Erlić, spremno je ušao u polje kako bi pomagao obitelji u poljoprivrednim radovima

Prije par dana u Rotterdamu se s hrvatskom nogometnom reprezentacijom borio za zlato u Ligi nacija. No, Španjolska je u raspucavanju s bijele točke bila s(p)retnija i Dalićevoj družini, u kojoj je u finalu igrao i Martin Erlić, ostavila tek - srebro.

Naravno, velik je to uspjeh jedne male nacije, ali koja u nogometu posljednjih godina osvaja medalje.

A uspjeh je i kako su neki od tih dečki vrijedni i skromni.

Istina, neki su već na dalekim i egzotičnim destinacijama, te odmaraju uz pogled na more, dok 25-godišnji Erlić dane provodi (i) u polju.

I nama je u intervjuu prije tri tjedna rekao kako ga sretnim i ponosnim čini pomagati roditeljima u polju.

'Kad god sam doli (op.a., u Tinju, mjestašcu u biogradskom zaleđu), odnosno kad imam slobodnog vremena, pomognem svojima. Bez ikakvog srama. Odrastao sam tamo, pomagao od malih nogu i drago mi je kad im malo olakšam. Zato i gledam kako bi oni to smanjili, jer time se bave preko 40 godina. A svi znamo da je rad na polju težak', rekao je Erlić za tportal početkom lipnja.

Bilo bi šteta zapostaviti poljoprivredu. Naučili smo se da je domaće uvijek – domaće. I da mjesta za takve stvari uvijek ima.

Naravno, uvijek je lijepo doma imati domaću spizu. Otac nam to stalno govori. Tako da će sigurno sve to jednog dana ostati na meni i braći. I mi ćemo o tome voditi brigu', poentirao je stoper Sassuola.

I svoju je riječ evidentno održao, jer ovog je četvrtka bio u polju.