BODOVNO PORAVNATI

Sudar Osijeka i Lokomotive nekoga može pogurnuti na sam vrh ljestvice HT Prve lige

01.09.2018 u 09:40

Bionic
Reading

U drugoj subotnjoj utakmici šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu od 21 sat (Arenasport 3, MAXtv) igraju Osijek i Lokomotiva

Osijek i Lokomotiva uživaju u dobrom ulasku u sezonu budući da nakon pet odigranih utakmica dijele treće mjesto iza Dinama i Rijeke koji u nedjelju igraju derbi na Maksimiru. Osijek je rano ispao iz kvalifikacija za Europsku ligu nakon dvije solidne prezentacije protiv škotskog velikana Glasgow Rangersa, no Zekićeva je momčad zato od prvog kola fokusirana na prvenstvo i bilježi od samog starta dobre rezultate. Nakon uvodnih raspucanih izdanja i pobjeda nad Hajdukom, Rudešom i Istrom, momčad Osijeka doživila je minimalan poraz od aktualnog prvaka Dinama u Zagrebu, a u prošlom je kolu podbacila remiziravši sa Slaven Belupom pred svojim navijačima.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Zekić želi sva tri boda protiv Lokomotive:

'Očekuje nas susret protiv vrlo kvalitetnog protivnika koji je to pokazao svojim dosadašnjim igrama i rezultatima. Imaju zaista odličan spoj mladosti i iskustva uz pravog trenera, stoga nas čeka sigurno vrlo zahtjevna zadaća. Jasno je da ćemo morati biti na rubu fanatizma da bismo utakmicu riješili u svoju korist. Nadam se da ćemo imati pravu ideju, te da ćemo biti borbeni i rastrčani, puno bolji nego u posljednja dva nastupa.'

Osijek - Slaven Belupo (5. kolo HT Prve lige, sezona 2018/19) Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Zbog ozljede u konkurenciji za nastup protiv Lokomotive neće biti napadača Bobana, no dobra je vijest za Zekića da ponovno može računati na veznjaka Pušića koji se vratio treninzima punog intenziteta. Kapetanu Barišiću u Glasgow Rangersima proteklog se tjedna pridružio ofenzivac Grezda, a u Osijek je na posudbu iz Eintracht Frankfurta stigao mladi BiH reprezentativac Ćavar.

Lokomotiva djeluje vrlo dobro na startu nove sezone. Tomićeva momčad nastavila je s dobrim prezentacijama kojima je zaključila prošlu sezonu, a niz od 12 prvenstvenih susreta bez poraza prekinula je tek u prošlom kolu na gostovanju kod Dinama. Nije Lokomotiva u toj utakmici djelovala raspoloženo kao u uvodna četiri kola iako je Dinamov trener čuvao svoje najbolje igrače za uzvrat s Young Boysima.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 5. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kapetan Karačić očekuje povratak dobrim prezentacijama protiv Osijeka:

'Dogodio nam se prvi poraz nakon 12 utakmica, no atmosfera je ista i ništa se nije promijenilo. Mi smo i dalje željni pobjeda i dobrih rezultata. Pred nama je teška utakmica, kao i uvijek kada gostujemo kod Osijeka u Gradskom vrtu. Bez obzira na to mi vjerujemo u pobjedu. Osijek je odlična ekipa koja to pokazuje kroz rezultate, no mi vjerujemo u sebe i mislim da možemo s njima voditi borbu za vrh'.

Lokomotiva je tijekom tjedna dobila veliko pojačanje budući da je u klub stigao lani najbolji strijelac druge lige, Domagoj Droždek iz Varaždina.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Hajduk18:30
Osijek-Lokomotiva21:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb541013
2.Rijeka532011
3.Osijek531110
4.Lokomotiva531110
5.Gorica52127
6.Inter Zaprešić52127
7.Slaven Belupo40313
8.Hajduk50323
9.Istra 196150232
10.Rudeš60151

Sljedeće utakmice

2.9.Istra 1961-Gorica
2.9.Dinamo Zagreb-Rijeka
8.9.Slaven Belupo-Inter Zaprešić
14.9.Inter Zaprešić-Istra 1961
15.9.Hajduk-Rudeš