HEZONJI RASTU AKCIJE

Strašno zakucavanje Hrvata; NBA skauti nisu skidali oči s njega!

13.04.2015 u 14:43

Bionic
Reading

Iako je u košarkaškom El Clasicu Real Madrid poprilično uvjerljivo nadigrao Barcelonu 91:78 po tko zna koji puta 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja oduševio je brojne NBA skaute svojom igrom te svojim 'letačkim sposobnostima'

Kao što je poznato najbolji igrač Barcelone u derbiju bio je 217 cm visoki Ante Tomić sa 22 ubačena koša, a tko zna u kojem bi smjeru išao derbi da je trener gostiju Xavi Pascual imao malo više povjerenja u nadarenog Hrvata koji bi na predstojećem NBA draftu mogao biti izabran vrlo visoko, najniže između 5. i 10. mjesta po čemu će ući u povijesne knjige hrvatske košarke (neki su mišljenja kako bi mogao biti i među prvih pet!). U svakom slučaju brojni NBA skauti koji su uživo došli vidjeti letećeg Hrvata (201 cm, 100 kg) nisu skidali oka s njega cijelo vrijeme. Od zagrijavanja do odlaska u svlačionicu!

Za 20:25 minuta provedenih na parketu Mario Hezonja je ubacio 9 koševa (šut iz igre 4-4), a uz to je imao dvije asistencije i jednu ukradenu loptu nakon koje je silovito zakucao s leđa. Nakon tog zakucavanja činilo se kako će Barcelona uhvatiti priključak jer je Hezonja smanjio na 52:50, ali to se ipak nije dogodilo…


Međutim, kao i obično temperamenti Hezonja na pitanje novinara kako komentira utakmicu poprilično iskreno i ljutito kazao je:

'Uvijek isto, ništa nismo naučili. Protiv Reala uvijek spustimo ruke na tri ili četiri minute. To je sramota.'

Nema sumnje kako će i ova izjava, koja dokazuje kako je riječ o rođenom pobjedniku i velikom borcu, vrlo brzo doći do NBA skauta i glavnih menadžera klubova koji prate svaki potez igrača koje namjeravaju izabrati.