ATP Rotterdam

Srpski tenisač Dušan Lajović šokirao trećeg na svijetu Rusa Danila Medvjedeva i izborio meč s Bornom Ćorićem

03.03.2021 u 15:21

Bionic
Reading

Dušan Lajović je iznenadio Danila Medvjedeva pobijedivši ga sa 7:6

Srpski tenisač Dušan Lajović (ATP - 27.) iznenadio je prvog nositelja ATP turnira u Rotterdamu i trećeg tenisača svijeta Rusa Danila Medvjedeva pobijedivši ga sa 7:6 (4), 6:4, čime se plasirao u drugo kolo gdje ga čeka najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Medvjedev je prošlog mjeseca bio finalist Australian Opena, a u dvoboj za trofej došao je s nizom od 20 pobjeda koji se protezao na posljednja dva turnira u 2020. No, u njegovom drugom finalu na Grand Slam turnirima Medvjedeva je pobijedio najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a u Rotterdamu je doživio drugi uzastopni poraz i ponovno od srpskog tenisača.

Dvoboj Ćorića i Lajovića na rasporedu je u četvrtak, a srpski tenisač u njega ulazi s jednom pobjedom u međuosbnim dvobojima, ostvarenom 2017. na zemljanoj podlozi na turniru u Istanbulu.

U srijedu je turnir u Rotterdamu ostao i bez trećeg nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva (ATP - 7.) od kojega je bolji bio Kazahstanac Aleksander Bublik (ATP - 43.) sa 7-5, 6-3. Bublik je u oba seta imao 'break' zaostatka, 2:4 u prvom i 1:3 u drugom, ali je preokretom došao do drugog kola osvojivši pet od zadnjih šest gemova u prvoj te završnih pet gemova u drugoj dionici.

ATP Rotterdam - 1. kolo

Dušan Lajović (Srb) - Danil Medvjedev (Rus/1) 7-6 (4), 6-4

Aleksander Bublik (Kaz) - Alexander Zverev (Njem/3) 7-5, 6-3

Tommy Paul (SAD) - Lorenzo Sonego (Ita) 6-4, 7-6 (7)

David Goffin (Bel/6) - Jan-Lennard Struff (Njem) 6-4, 6-0