Prijović u šoku

Srpski reprezentativac zbog kršenja samoizolacije i tromjesečnog kućnog pritvora ostaje bez 19,25 milijuna eura?

05.04.2020 u 12:36

Bionic
Reading

Srpski nogometni reprezentativac, Aleksandar Prijović, i trenutno napadač saudijskog Al Ittihada, mogao bi se naći u velikom problemu

Aleksandar Prijović priznao je grešku, nakon što je u petak priveden jer je s nekoliko osoba u istom trenutku boravio u predvorju jednog hotela, čime je prekršio mjeru zabrane okupljanja više od dvije osobe na javnom mjestu u doba pandemije korona virusa.

Prva kazna mu je tromjesečni kućni pritvor, a nakon toga bi mogao biti i kažnjen raskidom ugovora koji mu je pak jamčio još 19,25 milijuna eura.

Naime, kako piše Blic, srpski je napadač, prilikom prelaska iz PAOK-a u Saudijsku Arabiju u siječnju 2019. godine, stavio potpis na vrlo bogati ugovor, i to nakon što je Al Ittihad solunskom klubu platio 10 milijuna eura odštete. Prema tom ugovoru, Prijović je trebao u četiri i pol godine zarađivati 5,5 milijuna eura po sezoni.

A nakon odličnog starta u novom klubu, nakon samo šest mjeseci došlo je do pada forme, potom i do izbacivanja iz prve momčadi, potrage za novim klubom...

Ipak, novi klub nije uspio naći, a Al Ittihad je ostao dužan ispunjavati svoje obveze do kraja važećeg ugovora, odnosno isplatiti mu sve što je ugovorom predviđeno. Osim u slučaju da ponašanje srpskog nogometaša ne šteti ugledu kluba.

Saudijci bi upravo ovu situaciju mogli iskoristiti kao razlog za prekidanje suradnje, pa bi Prijović mogao ostati bez očekivanih 16,5 milijuna eura u sljedeće tri sezone, odnosno dodatnih 2,75 za drugu polovinu ovog prvenstva Sve ukupno, 19,25 milijuna.