dobro je i prošao

Srbin doznao kaznu zbog napada na suca; ovo mu više nikad neće pasti na pamet

04.04.2023 u 19:34

Bionic
Reading

Napadač engleskog premierligaša Fulhama Srbin Aleksandar Mitrović (28) suspendiran je na osam utakmica nakon što je za vrijeme utakmice FA kupa protiv Manchester Uniteda isključen zbog guranja suca Chrisa Kavanagha

Srbin Aleksandar Mitrović (28), napadač Fulhama, dobio je crveni karton nakon što je gurnuo suca Chrisa Kavanagha koji je na Old Traffordu dosudio kazneni udarac za Manchester United pri vodstvu gostiju i pritom isključio Williana zbog igranja rukom.

Londonski sastav je u tom trenutku vodio 1:0 baš golom Mitrovića, a nakon što je ostao s dva igrača manje, Fulham je na koncu izgubio 3:1.

Mitrović je nakon utakmice prijavljen za 'nasilničko i nedolično ponašanje' zbog čega je kažnjen s osam utakmica neigranja, te 75.000 funta (oko 86.000 eura) kazne.

Tri utakmice kazne dobio je automatski zbog isključenja, tri zbog nasilničkog ponašanja, a dvije utakmice zbog neprimjerenog, uvredljivog i prijetećeg ispada.

Kažnjen je i Fulhamov menadžer Marco Silva, koji je također isključen na toj utakmici. Portugalski stručnjak je suspendiran na dvije utakmice i mora platiti 40.000 funta kazne.

Kazne Mitroviću i Marcu Silvin izrekla je neovisna Disciplinska komisija, no Engleski nogometni savez (FA) će se žaliti jer smatra kako su kazne preblage.

'Naša trenutna namjera je uložiti žalbu na obje sankcije, no pričekat ćemo pismeno objašnjenje prije nego što potvrdimo naš konačni stav', poručili su iz FA.