gostuju u šibeniku

Ante Čačić uoči polufinala Kupa u velikom problemu: Nema razloga za paniku, ali...

04.04.2023 u 18:09

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama sutra (srijeda, 5. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa protiv Šibenika na Šubićevcu. 'Modri' su u lošoj formi, u posljednjih pet utakmica imaju dva poraza, dva remija i samo jednu pobjedu

Teški su ovo dani za momčad s Maksimira. Istina, Dinamo je i dalje vodeći na ljestvici SuperSport HNL-a, ima sedam bodova više od drugog Hajduka, ali 'modri' su u očajno lošoj formi. U posljednjih pet prvenstvenih utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu (Rijeka), uz dva remija (Gorica, Osijek) te dva gostujuća poraza (Istra 1961, Šibenik).

Sve se glasnije govori o mogućoj smjeni trenera Ante Čačića, a sutra (srijeda, 5. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) Dinamo igra polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa protiv Šibenika na Šubićevcu. A prije manje od mjesec dana (11. ožujka) Šibenik je u 25. kolu šokirao Dinamo i slavio 2:1.

'Nalazimo se u ritmu kojeg ne možemo preskočiti, tu su tri utakmice u osam dana. I sve tri su vrlo zahtjevne, od prethodnog dvoboja protiv Gorice preko Šibenika u Kupu i potom Lokomotive ponovno u prvenstvu', kazao je trener Dinama Ante Čačić te se požalio na ozljede koje su mu desetkovale momčad:

  • +23
Gorica - Dinamo (27. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Još od ranije imamo problema s ozljedama zbog kojih su izvan pogona Dino Perić, Bruno Petković i Boško Šutalo, a upitno je hoće li u Šibeniku nastupiti i Luka Ivanušec. Znat ćemo nakon pregleda...'

Situacija nije sjajna, svjestan je toga i Čačić...

'Što je, tu je, nemamo prvo odricati se našeg cilja i naših ambicija, a to je napad na dvostruku krunu. Slijedi nam utakmica koja vodi do finala Kupa i učinit ćemo sve da tamo budemo. Čeka nas respektabilan domaćin koji nas je, uostalom, nedavno i pobijedio u prvenstvenoj utakmici na svom terenu, a nakon nas je odigrao i dobru utakmicu protiv Osijeka kao i dobro drugo poluvrijeme protiv Hajduka. Bit će to zaista zahtjevna utakmica, ali naše su ambicije jasne. Igrači su svjesni i svoje odgovornosti, moramo pružiti svoj maksimum i učiniti sve da se domognemo finala', kaže Čačić čijoj momčadi u zadnje vrijeme baš i ne ide na gostovanjima:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Činjenica je u gostima nismo bili suviše učinkoviti, ali i u zadnjem dvoboju u Velikoj Gorici smo, naročito u prvom poluvremenu, mogli 'zatvoriti' utakmicu jer smo imali dosta prilika. Na kraju se dogodio fantastičan gol Josipa Mitrovića kojim su izjednačili. Očekujem da nam krene realizacija i u tom slučaju će i rezultati biti bolji. Nema razloga za paniku, devet kola prije kraja prvenstva imamo sedam bodova ispred najbližeg rivala, Hajduka. Siguran sam da će momčad odgovoriti svim zahtjevima i da ćemo ostati tu gdje jesmo', zaključio je trener Dinama Ante Čačić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.