svi se pitaju zašto?

Luka Modrić u nemilosti, Ancelotti potvrdio loše vijesti: Ne znam hoće li igrati...

04.04.2023 u 16:44

Bionic
Reading

Barcelona sutra (srijeda, 5. travnja, 21 sati) na svom Nou Campu dočekuje Real Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja. Barca ima 1:0 iz prve utakmice, a trener 'kraljeva' Carlo Ancelotti se u najavi utakmice najviše bavio Lukom Modrićem

Luka Modrić (37) definitivno je u nemilosti čelnika Reala, a i samog trenera Carla Ancelottija. Kapetan 'vatrenih' je u nedjelju s klupe za pričuve gledao kako njegovi suigrači razvaljuju Valladolid 6:0, a sad je Ancelotti neizravno najavio da bi se za istu opciju mogao odlučiti i protiv Barce.

'Jesu li Modrić i Kroos nedodirljivi?', zanimalo je novinare na konferenciji za medije uoči utakmice s Barcelonom.

'Jesu', kazao je Carlo Ancelotti, ali odmah i 'zakuhao' situaciju:

'Ali to ne znači da će kod Barcelone igrati od početka.'

Svima je jasno da Ancelotti skriva početnih 11 s kojima će na Nou Campu loviti zaostatak od 1:0 iz prve utakmice, ali koliko je uopće tih 'nedodirljivih' igrača u njegovoj momčadi?

'Puno ih je takvih. Pogledajte Modrića, on je nedodirljiv, ali nije igrao protiv Valladolida, hahaha', odgovorio je dobro raspoloženi Ancelotti uz glasan smijeh. Njemu je očigledno sve ovo vrlo zabavno, ali hoće li Modriću i Kroosu objasniti zašto ne igraju ako ih ostavi na klupi?

  • +15
Barcelona - Real (26. kolo LaLige) Izvor: EPA / Autor: SIU WU

'Neću jer im ne moram objašnjavati svoje odluke. Oni ne pitaju, oni razumiju. Gledajte, nedodirljivih ima puno, ali možete odabrati samo 11 igrača, a to je jako težak zadatak jer mnogi zaslužuju mjesto prvotimca. Moram razmisliti o sastavu i klupi, nije uvijek najvažnije startati', odjednom se uozbiljio Ancelotti te otkrio što bi moglo odlučiti El Clasico u Kupu kralja:

'Energija i iskustvo. Uz to moramo biti jako dobri u kreiranju igre od obrane. No, iskustvo veterana će biti ključ', kazao je Carlo Ancelotti te zaključio:

'Na nama je da se pripremimo najbolje što možemo i pobijedimo. Za mene je El Clasico uvijek najvažnija utakmica. Za navijače i igrače također, znamo koliko je veliko naše rivalstvo. Kup je važno natjecanje i nismo daleko od plasmana u finale, mislim da će odlučivati detalji.'