gold cup

Srbi opet doživjeli debakl; Norvežani očerupali 'orlove', Danci u trileru bolji od Francuza

05.01.2020 u 23:21

Bionic
Reading

Protivnici Hrvatske u prvom krugu Europskog rukometnog prvenstva doživjeli su poraze u posljednjim pripremnim utakmicama. Srbi su izgubili od Norvežana, a Crna Gora od Sjeverne Makedonije

U susretu koji je igran u sklopu 'Gold Cupa' u Francuskoj Srbija je bila konkurentna samo u prvom poluvremenu. Taj dio utakmice završen je 16:16, a potom je uslijedio potop reprezentacije koja na EP-u igra u istoj skupini s Hrvatskom (13. siječnja).

Norvežani su u nastavku susreta 'slomili' Srbe, najveću je razliku napravila u posljednjih 10 minuta utakmice kada je prednost 'vikinga' otišla na konačnih 10 golova razlike, 38:28.

Kod Srba najefikasniji je bio Bogdan Radivojević s deset golova, dok je s druge strane Sander Sagosen predvodio pobjednike s devet golova.

U drugoj utakmici 'Gold Cupa' igrali su aktualni svjetski prvaci Danci protiv domaćina Francuza, trećih s prošlog SP-a. Bio je to pravi rukometni klasik, neizvjestan do samog kraja.

Danci su prvo poluvrijeme dobili s tri gola razlike (17:14), a u nastavku su se 'Les Experts' probudili i uveli susret u neizvjesnu završnicu.

Pobjedu Dancima donio je lijevi bek Michael Damgaard Nielsen golom u posljednjim trenucima utakmice. Odigrao je sjajnu utakmicu i na kraju bio prvi strijelac s 11 golova, dok je Hansen dodao šest golova. Kod Francuza je Dika Mem zabio sedam, Elohim Prandi dodao je pet golova, a Nikola Karabatić četiri.

Od Hrvatskih protivnika u skupini u Grazu večeras su igrali i Crnogorci.

  • +10
Rukomet, Croatia kup 2020, Hrvatska - Katar Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Reprezentacija Sjeverne Makedonije savladala je Crnu Goru 25:24 (12:13) u posljednjoj provjeri pred odlazak na Europsko prvenstvo koje počinje 9. siječnja.

Bila je to izjednačena utakmica, Crnogorci su imali šansu za remi, ali su šutevi Branka Vujovića i Bože Anđelića ostali izvan okvira gola.

Golman Makedonaca Nikola Mitrevski sakupio je 14 obrana, dok su najefikasniji bili Filip Taleski i Dejan Manaskov s po pet golova. Nemanja Grbović je predvodio Crnogorce sa šest golova, ispred Stevana Vujovića s pet i Vladana Lipovine koji je zabio četiri gola.

Crna Gora otvara prvenstvo utakmicom s Hrvatskom (20.30) 9. siječnja u Grazu. Spomenimo da na EP dolaze oslabljeni jer im je zbog ozljede s popisa putnika otpao starter na lijevom krilu Miloš Vujović.