reakcije na skandal

Španjolci u potpunoj nevjerici: To je cifra zbog koje se Primera sramoti!?

28.11.2017 u 19:02

Bionic
Reading

Trener Barcelone Ernesto Valverde, kao i španjolski mediji pitaju se zašto je čelnicima Primere tako skupo platiti četiri milijuna eura za uvođenje tehnologije koja bi sucima olakšala određivanje je li lopta prešla gol liniju...

Skandal s Mestalle i dalje je glavna tema u Španjolskoj, a tamošnja javnost ne može vjerovati da od svih bogatih nogometnih liga jedino suci u Primeri nemaju na raspolaganju tehnologiju koja pomaže sucima odrediti je li lopta prešla gol liniju.

  • +10
La liga, Valencia - FC Barcelona Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Heino Kalis

Poništeni čisti gol Lionela Messija protiv Valencije ponovo je probudio raspravu na temu, a nikome nije jasno zašto vodstvo španjolskog prvenstva ne želi uložiti u Hawk Eye tehnologiju koju već imaju Premiership, Serie A i Bundesliga.

'Mogli bismo ju imati, no nije potvrđena i registrirana od strane Fife i potrebno je platiti četiri milijuna eura. Liga to ne želi platiti,' izjavio je za dnevnik Marcu Sanchez Arminio, predstavnik španjolskih sudaca.

'Jednom će doći tome kraj. Meni je apsurdno što ju već nemamo na raspolaganju,' požalio se trener Barcelone Ernesto Valverde.

Zanimljivo, vodstvo Primere i dalje tvrdoglavo odbija spomenutu tehnologiju, no sljedeće sezone bit će iskušan VAR, video pomoć sucima koju već imamo ove sezone u Bundesligi i Seriji A. Riječ je o novosti koja je dosad izazvala brojne kontroverze i ne funkcionira besprijekorno kao Hawk Eye tehnologija koju u španjolskom prvenstvu uporno odbijaju...