Prate ga duže vrijeme

Slavni talijanski klub zamjenu za Gianluigija Buffona pronašao u Gorici, a sve bi trebalo biti finalizirano nakon prvog kola nove sezone HT Prve lige

10.07.2021 u 18:12

Bionic
Reading

Slavni talijanski klub Parma nedavno je u svoje redove vratio Gianluigija Buffona, a sada mu kao zamjenu žele dovesti Ivana Banića iz Gorice

Slavni talijanski klub Parma je poslao svoje predstavnike u Hrvatsku kako bi iz redova hit prvoligaša Gorice dovela pojačanje na poziciji vratara. Parma želi dovesti Ivana Banića kako bi bio zamjena legendarnom Gianluigiju Buffonu koji se nakon 20 godina vratio u blub u kojem je i krenuo.

Parmini skauti već neko vrijeme prate 26-godišnjeg golmana koji je na ljeto 2020. godine iz Rudeša prešao u Goricu, a karijeru je počeo u Hajduku. Banić je na vratima Gorice odigrao 25 utakmica i primio 32 gola, dok je 10 puta uspio sačuvati svoju mrežu čistom.

Parma još nije stupila u kontakt s Goricom, no to će vjerojatno učiniti nakon prvog kola nove sezone Hrvatski Telekom prve lige u kojem Gorica u subotu, 17. srpnja od 21 sat, gostuje kod Rijeke na Rujevici. Talijanski skauti će navodno biti u Rijeci na ovom susretu nakon kojeg bi trebali i sjesti za stol s predstavnicima Gorice i dogovoriti sve detalje.

Banić prema Transfermarktu vrijedi oko 600.000 eura, no pitanje je hoće li ga Gorica pustiti za taj iznos ili će transfer iznositi ipak malo više. Parma je prošlu sezonu završila na 20. mjestu Serie A i sada će igrati u drugom razredu talijanskog nogometa, no dovođenje pojačanja poput Buffona pokazuju da se tamo ne planiraju zadržavati.