JE LI VRIJEME RASTANKA?

Nešto se 'kuha' na Maksimiru; Dinamo s popisa za utakmice pretkola Lige prvaka izostavio najvredniju zvijezdu koju ima u momčadi

03.07.2021 u 13:50

Bionic
Reading

Dinamo je Uefi predao popis igrača za dvije utakmice prvog pretkola Lige prvaka protiv islandskog Valura, a na njemu nema vratara Dominika Livakovića što je naravno odmah potaknulo priče o mogućem transferu

Pred hrvatskim prvakom je prva prepreka u lovu na Ligu prvaka. Trener Damir Krznar za dvoboje protiv Islanđana računa na 34 igrača, a to su golmani Zagorac, Nevistić i Čavlina, zatim braniči Stojanović, Ristovski, Šutalo, Perić, Theophile-Catherine, Lauritsen, Moubandje i Štefulj, vezni igrači Ademi, Jakić, Franjić, Majer, Ivanušec, Gojak, Mišić, Tolić, Janković, Julardžija, Krizmanić, Šaranić, Vasilj i Baturina te napadači Petković, Gavranović, Kulenović, Čop, Kastrati, Ćuže, Špikić, Menalo i Oršić, pišu Sportske Novosti.

Kao što se može vijdeti na tom popisu nema prvog hrvatskog vratara Dominika Livakovića koji je ujedno i najvredniji igrač u svlačionici, jer je prema transfermarktu procijenjen na 15 milijuna eura (Ivanušec 13,5, Majer 13, Petković i Oršić po 12).

Službeni razlog što ga nema je da je dobio poštedu nakon Europskog prvenstva gdje je Hrvatska zaustavljena u osmini finala, ali s reprezentacijom su bili Petković, Oršić i Ivanušec, kao i Gavranović sa Švicarskom pa su se našli na popisu za pretkolo Lige prvaka (oni će igrat uzvratnu utakmicu (13. srpnja), ne i prvu na Maksimiru (7. srpnja)).

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nije dugo trebalo da oko Maksimirske 127 počnu kružiti priče oko mogućeg transfera Livakovića kojeg se i prije povezivalo s odlaskom u inozemstvo, a za hrvatskog vratara zanimanje su od zvučnijih klubova pokazali Roma i Lille.