engleski fa kup

Slaven Bilić preskočio Charlton i izborio šesnaestinu finala FA Kupa, Liverpool slavio u Merseyside derbiju

05.01.2020 u 20:29

Bionic
Reading

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje predvodi bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, izborili su plasman u šesnaestinu finala FA Kupa nakon što su na gostovanju pobijedili Charlton 1:0

Gol odluke za WBA zabio je Kenneth Zohore u 32. minuti utakmice, a Filip Krovinović nije nastupio za momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Salven Bilić.

U najzanimljivijem susretu 3. kola, velikom gradskom derbiju Liverpool je pobijedio Evereton 1:0, a pobjedu 'redsima' donio je Curtis Jones u 71. minuti.

S 18 godina i 340 dana, Jones je postao najmlađi Liverpoolov strijelac u 'Merseyside derbiju' nakon Robbiea Fowlera koji je u ožujku 1994. zabio gol s 18 godina i 338 dana.

Jurgen Klopp je otvorio utakmicu bez devet standardnih prvotimaca, a od prve minute je debitirao Japanac Minamino koji je stigao početkom siječnja iz RB Salzburga. Dejan Lovren nije nastupio zbog ozljede.

  • +5
FA kup, Liverpool - Everton Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Nastavak natjecanja izborio je i Chelsea porazivši Nottingham Fores 2:0. Pobjedu 'bluesima' donijeli su Callum Hudson-Odoi (6) i Ross Barkley (33). Mateo Kovačić je igrao za londonski sastav do 69. minute.

Tottenham nije uspio pobijediti Middlesbrough pa će morati igrati ponovo pred svojim navijačima nakon što je prvi susret završio 1:1. Domaćin je poveo golom Ashleyja Fletchera u 50. minuti, a Tottenham je spasio Lucas Moura izjednačivši u 61. minuti.

Iznenađenje je priredio Derby County pobijedivši na gostovanju Crystal Palace 1:0. Gol odluke zabio je Chris Martin u 32. minuti. Za Derby je cijeli susret igrao Wayne Rooney koji je na Pride Park stigao početkom ove godine.

Engleska FA kup

Charlton-WBA0:1
Crystal Palace-Derby0:1
QPR-Swansea5:1
Bristol Rovers-Coventry2:2
Crewe-Barnsley1:3
Sheffield United-Afc Fylde2:1
Middlesbrough-Tottenham1:1
Burton Albion-Northampton2:4
Liverpool-Everton1:0
Gillingham-West Ham19:16
Chelsea-Nottingham Forest15:01
Chelsea-Nottingham Forest15:01