nije zadovoljan

Najbolji Hrvat na Sljemenu: Moram postati bolji skijaš da bih pobjeđivao...

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 05.01.2020 19:00
  • Objavljeno 05.01.2020 u 19:00
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ne smijem biti nezadovoljan, ali da sam zadovoljan - nisam ni blizu, rekao je hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš nakon što je osvojio tek 25. mjesto na ovogodišnjem izdanju slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu

'Nisam uspio naći osjećaj. Par zavoja potegnem pa neka sitna greška. Nisam našao onaj pravi natjecateljski ritam. Takav je bio dan. Svako toliko se nešto dogodilo, nešto što me izbacilo iz ritma. Po treninzima je ovo puno lošije, ali ovo što sam izvukao na utrci, to je realnost. Ja znam da mogu puno bolje, ali trebam to pokazati. Znam da nije najbolje, ali to je današnja realnost', analizirao je Istok Rodeš nastup u kojem ni u jednoj od dvije vožnje nije briljirao.

No, to nije zasmetalo domaće navijače koji su ga jednako srdačno pozdravili nakon što je stigao u cilj.

'Mislim da je ove godine bilo više ljudi nego prošle. Pred kraj ravnice sam ih i čuo, tako da mi je baš bio gušt. Mogu reći da sam uživao. Jedino što nije rezultat danas popratio onako kako sam ja to zamislio. No, nema veze. I dalje je put i cilj isti, nema veze što se po tom putu dogodi. Gledam samo ono što ja želim', razmišlja Rodeš.

  • +11
  • +8

Skijanje, druga vožnja muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ono što bivši svjetski juniorski prvak želi je mjesto na postolju...

'Osjećam da sam s dvije jako dobre vožnje na vrhu. S prosječnim skijanjem sam ovako kao što sam danas tu, ili kao što sam bio u Leviju. Trenutno mi nije problem biti među trideset. Sad trebam izvući maksimum da bih bio u tri. Sad se s tim mučimo. Prošle godine je bilo obrnuto. Kad bih izvukao maksimum, bio bih u trideset ili u deset kad se sve poklopilo. Ove godine mi to dolazi lakše', izjavio je Rodeš i tvrdi da bi s iznadprosječnim vožnjama bio dovoljno dobar za pobjedu.

  • +16
  • +13

Skijanje, prva vožnja muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Sigurno. Ponekad se to dogodi na treningu, ali na utrci to ponoviti je jako teško. Naravno, trebam postati bolji skijaš pa da mi te moje iznad prosječne vožnje postanu normalne. Onda mogu pobjeđivati', zaključio je Rodeš koji će već za tri dana u Madonni di Campiglio imati priliku pokazati iznadprosječno skijanje o kojem je govorio nakon sljemenskog slaloma na kojem je bio jedini hrvatski skijaš koji je osvojio bodove.

  • +9
  • +6

Atmosfera na Sljemenu uoči muškog slaloma skijaškog kupa Snow Queen Trophy

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL