NAJTEŽI IZAZOV KARIJERE

Slaven Bilić je 'tražena roba', ali ovu ponudu bolje da odbije, jer mu treba čudo

22.12.2017 u 06:57

Bionic
Reading

Slaven Bilić bi i nakon otkaza u West Hamu mogao ostati na 'Otoku', jer je ime hrvatskog stručnjaka u kombinacijama za novog trenera posljednje momčadi Premiershipa Swansea Cityja

Bivši hrvatski izbornik mogao bi se naći pred najtežim izazovom karijere. Naime, naš strateg spominje se kao jedan od mogućih spasitelja Swansea Cityja koji je zacementiran za posljednjoj prvenstvenoj poziciji sa samo samo 12 bodova u 18 utakmica.

Bio bi to zaista težak zadatak za Bilića, jer vlasnici kluba Jason Levien i Steve Kaplan žele ostati u Premiershipu, a taj tandem milijunaša nema previše strpljenja.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U posljednjih 14 mjeseci smijenili su tri trenera, tako su se u srijedu zahvalili Paulu Clementu koji je imao katastrofalne rezultate, izgubio je devet od zadnjih 11 utakmica.

Ukoliko ponuda dođe, Bilić bi trebao dobro razmisliti prije nego što je prihvati, jer je situacija u Swansea Cityju očajna i trenutačno premijerligaški opstanak zvuči poput čuda.

Inače, hrvatski stručnjak nije jedini kandidat nego se spominje i Ronald Koeman koji je kao i Bilić dobio otkaz ove sezone, i to u Evertonu.

Spomenimo kako su Ryan Giggs i Tony Pulis navodno bili kontaktirani od najlošije momčadi Premiershipa te su odbili poziv da sjednu na njezinu klupu.

Bilić se nedavno dovodio i u vezu kao novi trener Galatasarayja koji je 'nogirao' Igora Tudora. Dakle, zainteresiranih za Bilićeve usluge ni dalje ne nedostaje, samo treba dobro izabrati.