DINAMO OSTAO JEDINI

Cvitanović može biti ponosan: U cijeloj Europi samo njemu to još uspijeva!

21.12.2017 u 06:43

Bionic
Reading

Mario Cvitanović nakon 27 utakmica na kormilu Dinama još uvijek ne zna za izgubljenu utakmicu, a 'modri' su ostali jedina momčad u Europi bez poraza u službenim susretima...

Otkad je preuzeo klupu zagrebačkog kluba Cvitanović je imao teških utakmica i jedno veliko razočaranje protiv albanskog Skenderbeua, ali poraz još uvijek nije doživio.

  • +10
Mario Cvitanović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ispao je Dinamo iz Europske lige nakon dva remija protiv Albanaca i pravila gola u gostima koji vrijedi više, a u HT Prvoj ligi ima 15 pobjeda i 5 neriješenih, dovoljno za ogromnu prednost na vrhu. U Kupu je pak bilo problema s Novigradom, no i u ovom natjecanju 'modri' sigurno grabe prema samoj završnici.

Dakle, Cvitanović ima 18 pobjeda i devet remija otkad je preuzeo klupu Dinama i još čeka svoj prvi poraz. Ako tako nastavi mogao bi izjednačiti podvig Zorana Mamića koji je u HT Prvoj ligi uspio u cijeloj sezoni 2015. i 2016. godine ne doživjeti niti jedan poraz.

Najbliže neuspjehu bio je na Poljudu potkraj listopada, ali u ludoj završnici zagrebački klub je umalo i pobijedio.

Hajduk - Dinamo 2:2 (13. kolo 2017./18., 21.10.), sažetak Autor: YouTube

Zanimljivo, Dinamo je uoči zimske stanke ostao i jedina momčad u Europi bez ijednog poraza u službenim utakmicama. Manchester City i Viktoria Plzen možda imaju bolje rezultate u domaćem prvenstvu, ali su pobijeđeni u europskim natjecanjima, dok je Barcelona svoje neuspjehe zabilježila u španjolskom Superkupu.

Poraze su posljednjih tjedana doživjeli Valencia, Inter i Anorthosis pa su 'modri' ostali jedini neokrznuti, što je još jedno priznanje radu Marija Cvitanovića, ali i dokaz da je uprava kluba napravila pravi potez kad ga je ostavila na klupi unatoč ranom ispadanju iz Europe...