kadzior ostaje na maksimiru

Sjajni Poljak potpisao novi ugovor s Dinamom; desno krilo 'modrog' napada osigurano je na duže vrijeme

30.04.2020 u 14:39

Bionic
Reading

Dinamov krilni napadač Damian Kadzior potpisao je novi višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom. Dres hrvatskoga prvaka nosi od ljeta 2018. godine i pritom je osvojio naslov prvaka i hrvatski Superkup uz sjajne dosege na europskoj sceni gdje je u svojoj prvoj sezoni zaigrao u osmini finala Europa lige, a potom i u Ligi prvaka

Za Dinamo je Damian Kadzior (27) debitirao 3. kolovoza 2018. u dvoboju 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige u pobjedi protiv Istre 1961 3:0.

'Činjenica da mi je klub ukazao povjerenje u vrijeme kada je cijeli svijet u borbi protiv epidemije COVID-19 virusa mi puno znači. Tako je GNK Dinamo pokazao koliko me cijeni i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje', rekao je Daiman Kadzior koji je ovoga proljeća, nedugo prije prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, u pet uzastopnih prvenstvenih utakmica u veljači i ožujku postigao četiri gola i to redom - Gorici, Interu, Rijeci i Hajduku.

'Jedva čekam da počnu treninzi u punom smislu kako bi se svi vratili starim navikama pobjeđivanja. Osobno sam puno radio na sebi tijekom stanke i vjerujem da ću biti sve bolji i bolji. Prepun sam motiva i vjerujem da ću nastaviti ondje gdje sam stao prije pauze', dodao je sjajni Poljak

Asistencija za efektan gol Danija Olma jesenas protiv Manchester Cityja i odlučujući gol iz slobodnog udarca u derbiju protiv Hajduka prošle sezone tek su neke od brojnih sekvenci kojima je Kadzior razveselio Dinamove navijače.

Prekid sezone dočekao je s 'okruglom' statistikom - upisao je 70 nastupa u službenim utakmicama i pritom postigao 20 golova. Od tih 70 utakmica 50 ih je 'zaokružio' u Hrvatski Telekom Prvoj HNL.

  • +55
Prvi trening Dinama nakon stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Podsjetimo, Damian Kadzior potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom u ljeto 2018. godine kad je stigao na preporuku bivšeg trenera Nenada Bjelice. Dinamo ga je tada poljskom prvoligašu Gorniku platio samo 400.000 eura, a cijena mu je u protekle dvije sezone koliko je na Maksimiru narasla na 2.4 milijuna eura.

Sjajne partije u dresu Dinama Kadziora su 'pogurale' i do poljske reprezentacije te je do sada upisao četiri nastupa za poljsku A selekciju.

Sigurno je i to kako će novi trener 'modrih' Igor Jovićević sada moći mirnije slagati momčad za kraj ove, ali što je i važnije za sljedeće sezone. Na desnom krilu ostaje mu sjajni Poljak koji se već odavno dokazao...