novi izazov

Nenad Bjelica dobio ponudu koju je nemoguće odbiti: Sve je dogovorio s europskim velikanom, čeka se samo službena potvrda

29.04.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Turski mediji tvrde kako je sve usmeno dogovoreno između Nenada Bjelice i tamošnjeg velikana Fenerbahčea, a čeka se samo sastanak uprave i službena potvrda

Nenad Bjelica nedavno je otišao iz Dinama. U dosta ružnom scenariju klub je potjerao jednog od najboljih trenera u svojoj povijesti. Nakon što nije pristao na smanjenje plaće zbog koronavirusa sa svojim stožerom i igračima prve momčadi, raspušten mu je stožer pa je jedina opcija bila rastanak.

Taj dio su svi odradili korektno i Bjelica je otišao kući u Austriju bogatiji za nešto više od milijun eura. Iako je tek završio posao s Dinamom, izgleda da neće dugo biti na burzi rada. Nacionalna televizija u Turskoj, TRT, je donijela zanimljivu vijest vezanu za budućnost hrvatskog stručnjaka.

Nenad Bjelica je na korak do preuzimanja turskog velikana Fenerbahčea. O tome smo već ranije pisali kada su Turci spominjali i da bi s njim u klub došla još trojica Hrvata: Mario Mandžukić, Nikola Kalinić i Dario Marešić. Ranije su turski mediji spominjali i kako bi Bjelicu htjeli Galatasaray i Bešiktaš, ali Fener je izgleda konkretniji.

'Fenerbahče je dalo verbalnu ponudu Nenadu Bjelici. Čelnici kluba su u stalnoj telefonskoj vezi s njim, a sami hrvatski trener smatra da su uvjeti koji su mu ponuđeni zadovoljavajući i da bi ih mogao prihvatiti. Uskoro slijedi sastanak uprave kluba. Konačna odluka će biti donesena u najkraćem roku, a onda i službeno objavljena', prenosi Yagiz Sabuncoglu, turski novinar koji prati Fenerbahče.

Preuzme li Bjelica Fenerbahče imat će zadatak klub vratiti na sami vrh turske lige. Trenutno su na sedmom mjestu, a nedavno su otpustili i trenera pa sada traže onoga tko ih može vratiti na vrh. U turskim medijima se spominju i Marco Giampaolo, Laurent Blanc i brojni drugi treneri, ali Bjelica slovi za favorita, posebno zato što bi Mandžo, Kalinić i Marešić vjerojatno prije došli u klub ako bi ga vodio Hrvat.