0:0 NA ŠUBIĆEVCU

Šibenik i Varteks ostavili golove za uzvrat

24.03.2010 u 17:54

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa Šibenik i Varteks odigrali su 0:0, tako da je pitanje finalista iz ovog dvoboja ostalo otvoreno

Ispunjeni Šubićevac nije vidio pogodak. Iako su Šibenčani u dvoboj ušli kao favoriti, Varteks je izdržao sve nalete domaćina i kući se vraća prazne mreže. Financijski problemi koji drmaju varaždinskim prvoligašem stavljeni su u drugi plan i sastav Samira Toplaka ostvario je povoljan rezultat u pokušaju da izbori svoje šesto finale ovog natjecanja.

Što se tiče momčadi iz Šibenika, ona će u barokni grad (7. travnja) putovati sa željom da dohvati svoj najveći uspjeh u hrvatskim klupskim natjecanjima. Naime, Šibenčani nikada nisu bili u finalu.

Inače, na Šubićevcu nije bio nogomet koji je oduševio. Šibenik je imao inicijativu i više izglednijih prilika od gostiju, ali pogodaka nije bilo. Domaćin će žaliti za udarcem Eleza iz 4. minute kada je Dreven obranio, zatim iz 11. kada se je Zec sam izašao pred šibenskog vratara, u prvom poluvremenu ni Ademi se nije snašao u gostujućem šesnaestercu, a do odmora Zec je još dva puta bio neuspješan. Revija promašaja od strane Šibenika viđena je i u nastavku. Opet je bio u glavnoj ulozi Zec (47, 67), a precizan nije bio ni Jurčević (63).

Varteks nije ni približno toliko bio opasan, a s njihove strane priprijetili su Golubar (9) i Tkalčec (37).