formula 1

Sezona je tek počela, a momčad od koje se puno očekivalo otpustila je dva važna direktora

05.03.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Loši rezultati momčadi Alpinea nastavili su se i u novoj sezoni Formule 1. Zato su odmah na samom startu 'glavom platili' tehnički direktor Matt Harman i šef aerodinamike Dirk de Beer

Prvu utrku nove sezone Formule 1, za Veliku nagradu Bahreina, Alpineovi su piloti Esteban Ocon i Pierre Gasly započeli iz posljednjeg startnog reda te na kraju francuska momčad nije upisala niti jedan bod jer su ciljem prošli kao 17. i 18. od ukupno dvadeset pilota.

Nakon te rezultatske katastrofe, doslovno odmah po završetku utrke, potvrđeno je da su tehnički direktor Matt Harman i šef aerodinamike Dirk de Beer dobili otkaze!

A to je samo nastavak čistke u momčadi jer su prošle godine iz Alpinea otišli direktor momčadi Otmar Szafnauer, sportski direktor Alan Permane i direktor Laurent Rossi, dok je ranije ove godine za novog direktora momčadi izabran Bruno Famin.

Nekadašnja momčad Renaulta ne skriva ambicije, pa su ove drastične promjene i očekivane jer je iza Alpinea period razočaravajućih rezultata u Formuli 1. Momčad je 2022. godine završila na četvrtom, a 2023. na šestom mjestu poretka konstruktora. Uz to nije ispunjen niz postavljenih ciljeva u želji za napretkom na stazi i poretku vozača.

Prošle je sezone Gasly osvojio 62 boda te je završio kao 11., a Ocon je bio odmah iza njega s 58 osvojenih bodova.

Priliku da barem malo isprave ovaj očajan dojam dečki će imati već ove subote jer se druga utrka sezone vozi za Veliku nagradu Saudijske Arabije.