bravo za nacional

Senzacija! Hrvatski prvak srušio bivšeg prvaka Europe

22.11.2017 u 16:34

Bionic
Reading

Igrači Nacionala, hrvatskog prvaka u futsalu, napravili su veliko iznenađenje u prvom kolu Elitne runde svladavši bivšeg europskog prvaka, Dinu iz Moskve

Igrači Roberta Grdovića u prvom kolu Elitne runde Futsala cupa u Lisabonu, pobijedili su rusku Dinu iz Moskve 3:2 i pokazali da se u sportu čuda događaju.

  • +5
Futsal Liga prvaka, Nacional - Leo Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Jer uoči ovog dvoboja za očekivati je bilo da hrvatski prvak protiv bivšeg trostrukog prvaka Europe nema izgleda.

Rusi su u prvom dijelu poveli pogotkom Razuvanova, ali Brazilac Matheus Kogikoski uspio je već do odmora vratiti stvari na početak, pogodivši za 1:1.

U 31. minuti, Portugalav u dresu Nacionala, Gomes donio je prednost hrvatskom prvaku, ali već u sljedećoj minuti Rusi su preko Razorenova stigli do izjednačenja.

Ipak, hraborst i rizik u igri Nacionala donijeli su još jedan pogodak, za koji je opet zaslužan bio Brazilac Matheus Kogikoski.

Samim time, s obzirom na zvučnost i snagu protivnika, s pravom se pitamo, kako bi hrvatska reprezentacija, u kojoj su bili Novak, Grcić, Suton, prošla na Euru 2016 godine protiv Rusije da je umjesto Mate Stankovića na izborničkoj funkciji bio Robert Grdović.

U drugom kolu, Nacional će igrati u četvrtak od 21.30 sati po srednjeeuropskom vremenu protiv domaćeg Sportinga, momčadi koja je prošle sezone bila finalist ovog natjecanja.