HT PRVA LIGA

Samir Toplak u debiju na klupi Varaždina zapaprio svojem Interu; gol za preokret bio je malo remek-djelo

15.02.2020 u 20:00

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 22. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Zaprešiću je Varaždin svladao Inter s 2:1 te tako došao do važnih bodova u borbi za ostanak

Šest godina su trener Samir Toplak i Inter dijelili dobro i zlo u zaprešićkom klubu. Bilo je lijepih dana, bilo je loših dana, ali ta suradnja trajala je za hrvatske nogometne prilike jako dugo.

No prije početka drugog dijela sezone 'Žuti' su se zahvalili svojem dugogodišnjem stručnjaku koji je nedavno pronašao novi trenerski posao u Varaždinu (poslije otkaza Luki Bonačiću), prvoligašu iz baroknog grada koji je zacementiran na začelju prvenstvene ljestvice.

Ironija je bila da Toplak na klupi Varaždinaca debitira kod svojeg Intera, a zadovoljštinu je dobio tako što je sa svojom momčadi odnio tri boda.

  • +8
Hrvatski telekom Prva liga, 22. kolo, NK Inter Zaprešić - NK Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Domaćin je poveo u 19. minuti preko Rusa Serdera Serderova koji je nakon prizemnog ubačaja s desne strane bio na pravom mjestu te je s pet metara lako poentirao.

Izjednačio je veteran Leon Benko u 60. minuti udarcem glavom iz blizine nakon što su Interovi nogometaši pokušavali izbiti loptu dalje iz svog šesnesterca, ali neuspješno.

Varaždin je do potpunog preokreta došao u 70. minuti kada se Vinko Petković sjurio s centra igrališta, prošao kroz domaću obranu i preciznim udarcem svladao vratara Intera.

Varaždin i Istra 1961 su na dva zadnja mjesta s po 15 bodova, a Inter je ostao osmi sa 17 bodova.