počeli pregovori

Boban ipak odlučio otkupiti hrvatskog reprezentativca; Ante Rebić za 'rossonere' znači više i od Zlatana Ibrahimovića

15.02.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Šest utakmica, pet golova, to je učinak Ante Rebića u dresu Milana otkako je na početku ove 2020. godine napokon dobio pravu priliku u momčadi. Sad je svima jasno da je sjajni hrvatski reprezentativac bespotrebno cijelu jesenski dio prvenstva 'trunuo' na klupi za pričuve

Dva gola Udineseu, pa gol za pobjedu protiv Brescije, zabio je i u derbiju s Interom, a onda i u Kupu protiv Juventusa. Da, Ante Rebić je u samo mjesec dana doslovno procvao. Proigrao je čim je dobio pravu priliku, a koliko je loš njegov status u Milanu bio dovoljno govori činjenica kako su 'rossoneri' u zimskom prijelaznom roku razmišljali o tome da ga vrate u Eintracht iz čijih je redova stigao na posudbu.

No, u samo četiri tjedna Ante se preporodio, počeo je zabijati i postao spasitelj posrnulog velikana. Po učinku je uspješniji i od nedodirljivog Zlatana Ibrahimovića, no ono što je još i važnije - njih se dvojica na terenu fantastično nadopunjuju, kakva će opasnost biti kad se još dodatno uigraju...

Zato su čelni ljudi Milana, prije svih Zvonimir Boban i Paolo Maldini odmah odlučili reagirati te su krenuli u pregovore s Eintrachtom kako bi otkupili Rebićev ugovor.

Talijanski mediji navode kako je već odlučeno da je Ante Rebić taj koji je neophodan momčadi Milana u sljedećim sezonama, sad je samo na klubovima da dogovore odštetu. Eintracht je svojedobno za našeg reprezentativca tražio 30 milijuna eura odštete, no pitanje je ima li Milan toliki novac.

  • +3
AC Milan - Juventus, polufinale Talijanskog kupa 2020. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

U cijeli posao trebao bi biti uključen i Andre Silva koji je iz Milana u istom transferu otišao put Eintrachta. Sada se navodi kako bi klub iz Frankfurta pristao i na 20 milijuna eura odštete, uz ostanak Silve u njihovim redovima. Vremena za pregovore ima dovoljno, a sve govori kako će Boban i Maldini učiniti sve da zadrže našeg napadača u redovima 'rossonera'.

Kako god bilo, na San Siru najozbiljnije računaju na Antu Rebića, još ako i sljedeće sezone ostane i Ibra...

  • +5
Serie A, Inter - Milan Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI