FIFA_SP_2018.svg

legendarna pobjeda

Rusi još uvijek Bilića gledaju kao heroja, a on im priznao: Nismo to napravili zbog vas!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 04.07.2018 13:06
  • Objavljeno 04.07.2018 u 12:24
Bionic
Reading

Slaven Bilić u intervjuu za Sport Ekspress prisjetio se legendarne pobjede na Wembleyju 2007. godine koja je pogurala Rusiju na Europsko prvenstvo i dao jednake izglede suparnicima u Sočiju za prolazak dalje u subotu...

Bilića još uvijek u Rusiji doživljavaju kao heroja, zbog pobjede usred Londona protiv Engleske 2007. godine, u utakmici koja za Hrvatsku nije imala rezultatskog značaja, ali je na kraju odvela Rusiju na Europsko prvenstvo.

  • +5
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dobio je kasnije naš bivši izbornik angažman u moskovskom Lokomotivu, ali nije uspio doći do titule koju je klub osvojio tek ove godine, a uoči obračuna Hrvatske i Rusije dnevnik Sport Ekspress očekivano ga je potražio i podsjetio na legendarnu utakmicu na Wembleyju.

'Sjećam se tog dana. Bila je to jedna od najvećih pobjeda u povijesti Hrvatske. Pobijedili smo Englesku na njezinom terenu, u utakmici u kojoj su joj bodovi bili nužni. Stizale su tada zahvale iz Rusije, dobili smo mnogo pisama, a Pletikosa i Olić koji su tada igrali u Rusiji dobili su posebne čestitke,' izjavio je Slaven Bilić pa ipak priznao:

'No, lagao bih kad bih rekao da smo to napravili zbog Rusije. Napravili smo to zbog Hrvatske.'

Kad je u pitanju obračun u Sočiju u subotu, Bilić kao ni Stipe Pletikosa ne očekuje vraćanje dugova od strane Rusije i predviđa neizvjesnu utakmicu.

'To je 50:50 utakmica. Apsolutno. Kad bi se recimo prvenstvo igralo u Njemačkoj, tada bi možda Hrvatska bila favorit. Na papiru naša momčad je jača, ali i vi imate prednosti. Ruska reprezentacija je odlično organizirana. Zbog toga je porazila Španjolsku, ali pokazala je protiv Saudijske Arabije i Egipta da je u stanju zabijati golove,' naglasio je hrvatski stručnjak koji je već više od pola godine bez trenerskog angažmana. O povratku u rusku ligu zasad ne razmišlja...