posao stoljeća

Italija na nogama: Mandžukić postaje zamjenik Cristianu Ronaldu?

04.07.2018 u 11:34

Bionic
Reading

Talijanski mediji raspisali su se ove srijede o tome da je Cristiano Ronaldo na korak od potpisa za Juventus, no ne misle da to znači da Mario Mandžukić mora napustiti klub, već bi mu trebao postati alternativa...

Čini se da je pukla ljubav između Cristiana Ronalda i Real Madrida, ako je vjerovati španjolskim i talijanskim medijima koji su uvjereni kako ga sljedeće sezone nećemo gledati u dresu 'kraljevskog kluba'.

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dnevnik Marca naglašava kako predsjednik Florentino Perez nije održao obećanje i povećao plaću 33-godišnjem Portugalcu, a ovaj zbog toga užurbano traži novog poslodavca.

Malo iznenađujuće Juventus je došao u prvi plan, ispred PSG-a i Manchester Uniteda, a talijanski tisak naziva tu operaciju 'poslom stoljeća' i uvjerava da je Ronaldo na korak do potpisivanja ugovora, uz odštetu veću od 100 milijuna eura i vjerojatno rekordnu plaću.

Jedna od tema je i tko će morati otići iz momčadi ako Cristiano dođe. Vjeruje se da će to biti Gonzalo Higuain, dok bi Mario Mandžukić mogao ostati te u Juventusu biti zamjenik Ronaldu, odnosno taktička alternativa s klupe trenera Allegrija, s obzirom da se radi o potpuno različitom profilu igrača, a Portugalac će se zbog svoje dobi morati čuvati i više neće moći igrati utakmice dvaput tjedno tijekom cijele sezone.

Za Italiju je ova priča melem na ranu nakon razočaravajućeg ispadanja izabrane vrste u kvalifikacijama za SP i nada da bi se talijanski nogomet mogao vratiti na europski i svjetski vrh, na klupskoj i reprezentativnoj razini...