igrač kakvog danas nema

Roberto Carlos otkrio veliku tajnu i priznao kako igrači Reala uoči finala s Juventusom skoro pa nisu oka sklopili

18.04.2020 u 13:50

Bionic
Reading

Legendarni brazilski nogometaš, koji je čak 11 sezona nosio dres madridskog Reala, prisjetio se nekih svojih dana iz igračke karijere, a posebni je naglasak stavio na osvojeni naslov u Ligi prvaka 1998. godine

Roberto Carlos preselio je u Real Madrid u ljeto 1996. godine, iz redova milanskog Intera, otkud ga je doveo sada pokojni predsjednik Lorenzo Sanz.

Više od desetljeća, točnije do 2007. godine Roberto Carlos nosio je bijeli dres. Ovih dana detaljno je pričao o svojoj igračkoj karijeri i ljudima koji su u nju bili uključeni u intervjuu za The Players 'Tribune i ostavio nam nekoliko zanimljivih anegdota.

'Prije nego sam došao na potpis u Real, nikad nisam bio u Madridu. Imao sam 23 godine. Kad sam sletio u zračnu luku, nisam išao u stan odnosno vidjeti gdje ću živjeti, nisam išao niti na Santiago Bernabéu, najveličanstveniji stadion u Europi, već sam išao s nekim španjolskim novinarima na trg Cibeles. Dotad sam samo vidio slike Cibelesa, ali znao sam da je to posebno mjesto. U središtu trga je fontana s mramornim kipom božice Cybele. Za bilo koga u Madridu, Cibeles je jedno od najslavnijih mjesta u gradu'.

U noći uoči finala Lige prvaka 1998. godine u Amsterdamu, kada je protiv Juventusa osvojena La Septima.

'Te sezone smo se mučili u La Ligi. Juve je bio u finalu treću godinu zaredom. I u finalnu utakmicu nismo ušli kao favoriti. Noć prije finala nitko od nas nije mogao spavati. Obično bismo otišli u krevet u 22 sata, ali te večeri smo sjedili u predvorju hotela do četiri sata ujutro i pričali jedno drugome priče. Nismo se bojali, samo smo imali puno poštovanja prema Juventusu'.

O pobjedi u finalu, a do koje su došli golom Predraga Mijatovića, Carlos je rekao i ovo.

'U finalu smo se dobro nosili s Juventusom, koji je imao puno šansi, ali pobijedili smo 1:0. Pobijedili smo u toj utakmici ali ne samo svojom kvalitetom, već i motivacijom. Željeli smo pobjedu više od njih'.

Bio je slavni Brazilac i dio madridskih Galácticosa.

'Sjedili biste u svlačionici, gledali oko sebe i vidjeli osvajača Zlatne lopte, španjolskog igrača godine, najboljeg strijelca u La Ligi, najboljeg golmana na svijetu. Biti dio te ekipe bio je sjajan osjećaj. Ponekad sam sjedio tamo i razmišljao: 'Pogledaj odakle si došao i pogledaj se sada. Osjetio sam se ponosnim. Nikad ne znate gdje možete završiti u životu', završio je Roberto Carlos.