KLUB 100

Rekorder Joe Šimunić: Ostvario mi se san!

04.02.2013 u 16:40

Bionic
Reading

U klub 100 u srijedu ulazi i iskusni stoper zagrebačkog Dinama Joe Šimunić, australski Hrvat koji još uvijek igra u sjajnoj formi

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom prijateljski je dvoboj protiv Južne Koreje, i to na Fulhamovom Craven Cottageu u Londonu. 'Vatreni' su u ponedjeljak otputovali u London, a među njima je nekoliko igrača koji imaju razlog više za veselje uoči utakmice.

U srijedu u 15 sati tri će stožerna igrača momčadi izbornika Igora Štimca po stoti put obući 'kockasti' dres, i to kapetan Darijo Srna, Stipe Pletikosa i Josip Šimunić

'Ostvario mi se san. Jako mi je drago. Još nije odigrana utakmica, za dva dana se može dogoditi svašta. Ako bude sve u redu, meni će to puno značiti', poručio je uoči odlaska u London legendarni branič 'Vatrenih' Josip Šimunić, koji će 100. nastup u kockastom dresu upisati protiv iste momčadi protiv koje je debitirao 2001. godine u mandatu izbornika Mirka Jozića

'Svega se sjećam, kako bi to mogao zaboraviti. Čudno je da sam prvu igrao protiv Koreje i sada stotu, ali sigurno je to sudbina', istaknuo je Šimunić.

šimunić o srbiji
To je utakmica kao svaka druga. Moramo biti pametni, misliti glavom i ne dati da nas savladaju emocije

Upitali smo popularnog 'Joea' što očekuje od utakmice protiv Južne Koreje.

'Tešku utakmicu. Korejanci su uvijek bili dobri. Bitno je da se mi malo družimo i polako počnemo pripreme za Srbiju', najavio je Šimunić kvalifikacijski dvoboj protiv istočnih susjeda koji nas u Maksimiru očekuje već 22. ožujka.

'Jedva čekam tu utakmicu. Svi ćemo se pripremiti maksimalno i dati sve od sebe, pa neka pobijedi bolji', poručio je Šimunić.


Iako je dvoboj protiv Srbije utakmica visokog rizika i mnogima znači više od nogometa, iskusni branič Dinama smiruje tenzije.

'To je utakmica kao svaka druga. Moramo biti pametni, misliti glavom i ne dati da nas savladaju emocije, kako ne bi počeli raditi greške i ludosti. Moramo biti mudri, kao što i jesmo. Uvjeren sam da smo kvalitetniji od Srbije, iako su i oni dobri. Ali mi ipak igramo u Zagrebu, ispred svojih navijača i, ako Bog da, mi ćemo pobijediti', naglašava Šimunić.

Hrvatska nakon četiri kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine drži drugu poziciju skupine A sa 10 bodova, koliko ima i prvoplasirana Belgija.

'Dobro smo krenuli ali još pola posla nije gotovo. Moramo pobijediti sljedećih par utakmica, protiv Srbije i Walesa pa onda možemo polako rezervirati karte za SP. Ali, prvo te dvije utakmice moramo pobijediti', za kraj upozorava Šimunić.