ljeto donosi veliki transfer

Real Madrid kreće po jednog od najboljih veznjaka današnjice; 'kraljevi' pripremili 80 milijuna eura za potpis velikog pojačanja

14.06.2020 u 09:30

Bionic
Reading

Real Madrid želi dovesti N'Goloa Kantea iz Chelseaja, a londonski sastav ga je navodno spreman prodati za oko 80 milijuna eura

Real Madrid je već polako krenuo u potragu za pojačanjima za iduću sezonu, a Chelseajev N'Golo Kante im je opet na radaru. Diario AS piše kako je Chelsea spreman za prodaju kako bi dobio novac za pojačanje, a stav im se promijenio i zbog toga što je u ekipu ušao 19-godišnji Billy Gilmour i zbog forme drugih veznjaka pa je Kante postao manje važan kotačić u ekipi.

Real pak traži nekoga tko bi bio adekvatna zamjena za Casemira, a Kante bi upravo mogao biti najbolje rješenje. Casemiro je ove sezone u 35 utakmica, od 39 mogućih, odigrao 3120 minuta što je više od bilo kojeg drugog igrača u Real Madridu i jasno je da mu je potrebna zamjena. Dobra zamjena za Brazilca koji je počeo u čak 21 utakmici u nizu bio je Marcos Llorente, ali on je ljetos otišao u Atletico Madrid i tako Casemira ostavio bez mogućnosti odmora.

Zidane je probao Fedea Valverdea koristiti na toj poziciji, ali njemu više odgovara dinamičnija i kreativnija uloga pa je bolja zamjena za Tonija Kroosa i Luku Modrića koji također ne mogu odigrati baš to što igra Casemiro. Kante ima bogato iskustvo. Osvojio je naslov engleskog prvaka s Leicester Cityjem i Chelseajem, a onda i Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine u čijem je finalu s Francuskom pobijedio Hrvatsku.

Nakon odlaska Edena Hazarda, 29-godišnji Kante je postao najvrjedniji igrač Chelseaja, ali ove sezone su ga usporile ozljede, a onda i koronavirus. Prema pisanju engleskih medija, Kante bi mogao otići u Real Madrid za 71 milijun funti, odnosno nešto manje od 80 milijuna eura. Chelsea ga je od Leicestera 2016. godine kupio za 35.8 milijuna eura pa bi mogli i dobro zaraditi na njegovoj prodaji.