Čeka se pobjednik

Španjolski list Marca bira 100 najboljih sportaša svijeta 21. stoljeća; Luka Modrić ušao među besmrtnike, a završio je ispred NBA legende!

08.06.2020 u 15:19

Bionic
Reading

Španjolski list Marca upustio se u izbor 100 najboljih sportaša svijeta 21. stoljeća, a na listi se našao i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić

Zasad nije poznato 30 najboljih sportaša 21. stoljeća, jer izbor još nije završen, ali je zato poznato kako je veznjak Real Madrida Luka Modrić u ovom specifičnom izboru, gdje se gleda uspjeh sportaša od 2000. do 2020. godine, završio na 91. mjestu.

Ovaj specifičan izbor još je jedan dokaz koliko u Španjolskoj cijene Luku Modrića koji je s Realom četiri puta bio prvak Europe, a u ljeto 2018. godine s Hrvatskom je stigao do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te je proglašen najboljim igračem. Nakon toga zaredale su individualne nagrade pa je tako najboljim bio u izboru UEFA-e, zatim najbolji na svijetu u izboru FIFA-e te je na koncu osvojio i Zlatnu loptu France Footballa. Godina za pamćenje!

Dodajmo kako je 21-godišnji Slovenac Luka Dončić, košarkaš NBA momčadi Dallas Mavericks, u spomenutom izboru zauzeo 100. mjesto. Njegova popularnost u Španjolskoj je logična jer je od 13. do 18. godine igrao za Real Madrid s kojim je bio prvak Europe 2018. godine te je izabran za Najboljeg igrača (MVP Final Foura).

Kada su košarkaši u pitanju zanimljivo je spomenuti kako je Francuz Tony Parker (94. mjesto), koji je četiri puta bio NBA prvak sa San Antonio Spursima te je jednom bio MVP finalne serije, lošije plasiran od Modrića što dovoljno govori. Ipak je riječ o jednom od najboljih europskih košarkaša koji su igrali u NBA ligi i mnogi ga smatraju jednom od legendi.

Ljubitelji sporta s nestrpljenjem očekuju i listu TOP 30 sportaša 21. stoljeća gdje će svoje mjesto sigurno naći Kobe Bryant, Roger Federer, Cristiano Ronaldo, Leo Messi, Rafael Nadal, Novak Đoković, LeBron James, Tom Brady, Michael Schumacher, Usain Bolt, Michael Phelps, Tiger Woods i drugi.

Poredak od 31. do 100. mjesta možete vidjeti OVDJE.