Nakon 12 godina

Real Bayernu ukrao jednog od najboljih igrača; velika zvijezda Bavaraca vrijedna 65 milijuna eura prelazi u Madrid potpuno besplatno

19.01.2021 u 11:30

Bionic
Reading

David Alaba je sve dogovorio s Real Madridom i na ljeto odlazi u Španjolsku kao slobodan igrač

Real Madrid je sve dogovorio s novim velikim pojačanjem. Igrač vrijedan 65 milijuna eura doći će sasvim besplatno, a riječ je o 28-godišnjem austrijskom braniču Davidu Alabi koji je proteklih 12 godina proveo u njemačkom Bayernu.

U Real Madrid će stići na ljeto kao slobodan igrač, a zarađivati će 11 milijuna eura po sezoni. Ugovor će potpisati na četiri godine. Kako mu na ljeto ističe ugovor, od 1. siječnja je mogao krenuti u pregovore s novim klubom što je i napravio. Najkonkretniji je bio Real Madrid koji mu je odmah 2. siječnja poslao i klupskog liječnika kako bi obavio i preglede i smanjio proceduru na ljeto.

Alabu su htjeli Manchester City, Chelsea i PSG, ali on je odabrao Real Madrid. Da će iz Bayerna otići besplatno se vidjelo već i ranije jer Austrijanac nije htio potpisati novi ugovor.

'Nudili smo Alabi novi ugovor tri puta. Rekao sam da ćemo odustati ako ne potpišemo do kraja listopada prošle godine. Zvali smo menadžera Pinija Zahavija puno puta i nakon toga i nisu htjeli. Još od kraja studenog prešutno je Alabi dopušteno da pregovara s drugima', otkrio je Karl Heinz Rummenigge.

U 408 nastupa za Bayern, Alaba je zabio 32 gola i upisao 49 asistencija. S bavarskim divom je osvojio 25 trofeja, a od ljeta nakon 12 godina u Njemačkoj karijeru nastalja u španjolskoj La Ligi.