šokantan poraz 'kraljeva'

Athletic Bilbao otkazao El Clasico u finalu Superkupa; Baski su u polufinalu neočekivano izbacili Real Madrid i sad idu na Barcelonu

14.01.2021 u 23:17

Bionic
Reading

Athletic Bilbao izborio je plasman u finale španjolskog nogometnog Superkupa nakon što je u polufinalnom susretu igranom u Malagi pobijedili branitelja naslova Real Madrid 2:1

Athletic će u finalu (nedjelja, 17. siječnja) u Sevilli igrati protiv Barcelone koja je u srijedu u Cordobi nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Real Sociedad 3:2 nakon što je u regularnom dijelu i nakon produžetka završio 1:1.

Bila je to prva pobjeda baskijskog sastava protiv 'kraljevskog kluba' u posljednjih 12 susreta. Zadnju pobjedu Athletic je protiv Reala upisao u ožujku 2015. godine u prvenstvu rezultatom 1:0.

Junak susreta bio je dvostruki strijelac Raul Garcia. Za 1-0 je zabio u 18. minuti, a 20 minuta kasnije realizirao je kazneni udarac za 2:0.

  • +9
Real Madrid - Athletic Bilbao 1:2, Kup kralja, polufinale, 14.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jorge Zapata

Karim Benzema je u 73. minuti smanjio na 2:1, a isti je igrač u 83. minuti postigao i drugi gol, no sudac Juan Martinez ga je poništio zbog zaleđa. VAR se oglasio i u posljednjim trenucima susreta, provjeravao se je li kazneni udarac za Real, ali nakon VAR pregleda sudac je pokazao da nema prekršaja. Luka Modrić je za Real igrao do 67. minute.

Athletic će u nedjelju loviti svoj prvi trofej nakon 2015. godine kada je osvojio baš Superkup pobijedivši - Barcelonu.