bez milosti

Rafa Nadal je imao jasnu poruku za Novaka Đokovića; ove se izjave nikako neće svidjeti srpskom tenisaču i njegovim navijačima

15.01.2022 u 09:33

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Melbourneu Nadal i Novak Đoković su trebali loviti 21. Grand Slam titulu u karijeri. Njih su dvojica trenutačno izjednačeni još s Rogerom Federerom (po 20 naslova), ali se još uvijek ne zna hoće li srpski tenisač nastupati na prvom velikom turniru u godini...

Španjolski tenisač Rafael Nadal, pojavio se pred novinarima uoči početka Australian Opena te nije mogao izbjeći pitanja vezana za 'slučaj Đoković'.

'Iskreno, malo sam umoran od cijele ove situacije. Uopće nije sporno da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisača u povijesti našeg sporta. Ali, ne postoji igrač koji je iznad samog tenisa. Nije to ni Đoković, ni Federer, ni ja, ni bilo tko drugi prije nas, a bilo je fantastičnih igrača. Igrači dolaze i odlaze, a tenis ostaje', rekao je Rafa Nadal.

Osvrnuo se španjolski as i na mogući nastup, ali i neigranje Đokovića na Australian Openu.

'Ako Novak zaigra to će biti u redu. Ako ne bude igrao Australian Open će biti velik i bez njega jer nitko nije iznad Australian Opena. Iskreno, Đokovića jako poštujem i kao osobu i kao sportaša, ali definitivno se ne slažem s nekim stvarima koje je činio u posljednja dva tjedna', zaključio je Nadal.