ČEKA SE POTVRDA

Procurilo kako Uefa misli završiti Ligu prvaka i Europsku ligu; Final Eight na istom stadionu, a poznato o kojoj je nogometnoj areni riječ

02.06.2020 u 16:54

Bionic
Reading

Puno se piše o načinu kako Uefa misli završiti sezonu Lige prvaka i Europske lige, a jedna od mogućnosti je Final Eight u oba natjecanja

Jasno je da Istanbul neće biti domaćin finala Lige prvaka kao ni Gdanjsk Europske lige. U Turskoj i Poljskoj sigurno više ni ne plaču zbog toga, jer bi se završnice ionako morale igrati bez navijača pa tu nema zarade za sam grad.

Prema zadnjim informacijama finala Uefinih natjecanja bi se trebala igrati u portugalskom gradu Lisabonu koji najbolje zadovoljava uvjete u ovo doba koronavirusa, naravno bez navijača, a sada je procurilo da bi to trebao biti Benficin stadion Luz.

No to nije sve, razmatra se mogućnost da se na njemu održe utakmice četvrtfinala i polufinala, a ne samo finala, no konačna odluka donijet će se u roku dva tjedna. Do tada su ovo samo nagađanja, ponajviše španjolskih medija.

'UEFA-ina ideja je da se u Ligi prvaka i Europskoj ligi igraju od četvrtfinala po jedna utakmica na događaju organiziranom u jednom gradu, no ništa još nije službeno potvrđeno', izjavio je prije nekoliko dana predsjednik španjolskog Getafea Angel Torres.

Inače, Liga prvaka se nastavlja 5. kolovoza, a Europska liga 7. kolovoza, dok bi finala bila održana 26. kolovoza (EL) i 29. kolovoza (LP).