nedjeljom i na htv-u

Prijenosi utakmica HNL-a vraćaju se na program HTV-a, ali sve susrete domaćeg nogometa i dalje možete pratiti jedino na MAXtv-u

07.06.2022 u 21:19

Bionic
Reading

Nakon uspješnog završetka višemjesečnih pregovora i partnerskog dogovora s vlasnikom televizijskih i radijskih prava, Hrvatskim Telekomom, Hrvatska radiotelevizija (HRT) s ponosom i zadovoljstvom objavljuje kako se prijenosi utakmica Hrvatske nogometne lige vraćaju na Drugi program Hrvatske televizije (HRT-HTV2)

Iako smo cijelo ovo vrijeme kroz naše informativne i specijalizirane emisije pratili događanja u domaćem nogometu, prijenosi utakmica HNL-a ponovno se vraćaju u program HTV-a nakon 2011. godine.

Ugovorom, čije je trajanje četiri godine, te pokriva natjecateljske sezone 2022./ '23., 2023./ '24., 2024./ '25. i 2025/ '26., HTV ima pravo na prijenos 27 utakmica u jednoj sezoni, kao i na korištenje sažetaka i pregleda svih utakmica kroz svoj informativni i sportski program. To ujedno znači kako će za vrijeme trajanja ugovora našim gledateljima ukupno biti dostupno 108 utakmica HNL-a.

S početkom jesenske sheme programa, sredinom rujna, od 10. kola gledatelji će svake nedjelje od 15 sati na HTV-2 moći pratiti prijenose utakmica sve boljeg i zanimljivijeg domaćeg nogometnog prvenstva.

Emisija 'Stadion' također ide dalje. Ljeti, od prvoga kola prvenstva, u svojem dosadašnjem terminu ponedjeljkom navečer u 20 sati, a s početkom jesenske sheme dobiti će i novi termin - nedjeljom u 21 sat, odmah po završetku posljednje utakmice kola, čime će Sportski program HTV-a svojim gledateljima omogućiti brz i kvalitetan pregled svih zanimljivosti koje nudi domaći nogomet.

Uz ovo svakako treba napomenuti kako je produljen i ugovor za radijska prava, pa će tako i slušatelji programa Hrvatskog radija (HRA) i dalje moći redovito pratiti vrlo popularne prijenose svih utakmica.

Treba istaknuti kako će i dalje sve utakmice koje će imati televizijski prijenos ići će preko dva nova kanala Hrvatskog Telekoma (MAX SPORT), točnije preko MAXtv-a. Kao i dosad. No ono što sasvim sigurno najviše zanima navijače, odnosno ljubitelje nogometa u Hrvatskoj, jest informacija gdje će ti TV prijenosi biti dostupni. A odgovor na to pitanje dao je direktor marketinga Hrvatskog Telekoma Richard Brešković.

'Svim korisnicima Hrvatskog Telekoma koji gledaju HT Prvu ligu u istim tim paketima nudit će se nogomet. Dakle kod postojećih, ali i novih korisnika, nema nikakvih promjena (MAXtv, Iskon, EVOtv). Ukratko, svi oni će moći nastaviti uživati u posebnim paketima koje i danas imaju.'

Na pitanje na kojim će kanalima biti emitirana HT Prva liga Brešković je rekao:

'Hrvatski Telekom će pustiti hrvatski nogomet na novom kanalima, a o svemu ćemo vas obavijestiti kad to budemo imali spremno. Očekujemo da će novi kanal biti on-air u lipnju, a prva utakmica bit će finale Superkupa, dakle okršaj prvaka i pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Dinama i Hajduka.'